fbpx
 • DIY,  Inspiration,  Sett på Youtube

  Sett på youtube #2 – Enkla DIY-inredningsprojekt

  Gör det själv - men gör det enkelt för dig

  Inget hyckleri här - jag är för tillfället inte i fysisk form för att påbörja en massa DYI- projekt. Så ni vet. Foglossning och allt det där. MEN; planera går! Och alla de här slöa kvällarna i sängen och soffan - de är trots allt inte "bortkastade" för då planerar jag. Kollar videor, sparar bilder i mappar, lär mig nya saker... och delar med mig av de bästa bitarna till er förstås!

  I dagens "sett på youtube" täntke jag dela med mig av några tutorials på enkla idéer för hemmet - sådant som jag sparat för senare. Gemensamt för dem alla är att de inte kräver en hel arsenal med material och verktyg och de går att fixa på en dag om man är fokuserad. Ser så fram emot att testa dem själv eller i alla fall göra en egen spinoff på dem.

  Enjoy!

  Gör en enkel sänghimmel till barnet 

  Det här tyckte jag var så himla smart! Nytt av gamla saker är ju det bästa. Den här sänghimmeln utgörs alltså av två sidogardiner i sammet som du trär på en järnring ( i detta exempel från en lampskärm) och hänger upp med gardintofsar. Ganska rokoko om du frågar mig!
  Men - jag tänker att just gardintyg kanske inte är det mest lämpliga i det här fallet då det ofta är ganska hårt behandlat med kemikalier för att minska brandrisken osv. Så därför tänkte jag använda ett vanligt lakan istället och sy en enkel kanal uppe som jag kan trä ringen genom. Kräver förstås en symaskin men det är bara raksöm och vanlig tråd som gäller. I can handle that. 

  10 minimalistiska pyssel

  Det här potpurriet av enkla inredningspyssel gjorde mig superinspirerad! Främst blev jag sugen på att göra frostade glas (tips 2) en sådan där lerskål (tips nr 9) och tavlor av album (tips 10). Sen skulle jag också vilja göra en lampskärm med clips (tips nr 3) till pojkens rum senare.
  Äh, ALLT ska jag testa, haha. Ser så fram emot att plocka fram min inre pysseltant under föräldraledigheten. 

  Meditativt ritande - mandala i tusch

  När jag var liten satt jag ofta och ritade samtidigt som jag lyssnade på någon sagokassett. Så rogivande det var. Sen satt jag ofta och ritade liknande mönster på mina skolpapper när jag lyssnade på läraren och många av er kanske satt och klottrade medan ni pratade i telefon. det minns jag att min mamma gjorde i alla fall. Själv är jag en som går och vankar fram och tillbaka och stirrar ut genom fönstret, men det är en annan femma.

  En vuxnare variant av detta metodiska, upprepande ritande från barndomen kunde kanske bli att börja rita mandalas! Otroligt dekorativa och unika mönster som jag gärna skulle pryda mitt kontor med som en påminnelse om mitt skapande. Perfekt att sysselsätta sig med när man lyssnar på en podd.
  I början, när jag övar, kanske jag inte vågar rita med tusch på papper ens utan får hålla mig till blyerts. Men med tiden kanske jag blir så säker på hand att jag vågar måla direkt på en vägg! Det vore ju häftigt. Det man målat själv har ju mycket större mening för en än någon dussintejpning från butiken, eller hur?

  Pimpa lackbordet - klassiskt ikeahack

  Jag har två extra lackbord hemma som jag gärna skulle vilja uppgradrera på något sätt. Det vimlar av tutorials på youtube så det är inte svårt att hitta inspiration för det. Men nu skulle vi ju försöka hålla oss vid simpla projekt som inte kräver en hel snickarbod...  och det är svårare. 

  Jag valde denna video eftersom jag gillar idéen kring att göra ett mosaikbord - men jag tror att det blir för invecklat för mig eftersom jag inte har materialet hemma. Vi får se! 
  Andra tips?
  Idé nr 2 är att kapa bordsbenen kortare, lägga på en bit skumgummi och stansa fast ett tyg för att få trevliga pallar. Kanske till barnrummet? Idé nr 3 skulle vara att pimpa bordet med vinylplast. Simpelt, men effektfullt.

  Gillar du min blogg?

  Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

  Gör som 7 andra, prenumerera du med.

 • Inspiration,  Sett på Youtube

  Sett på youtube #1

  Tjohoo! Dags för en ny följetong här på bloggen – sett på youtube.

  Som rubriken avslöjar kommer jag här att länka till några youtubeklipp som jag sett på sistone och som jag av olika anledningar funnit intressanta.

  Vi kör igång direkt!

  Mina två första klipp som jag vill visa är från ett och samma konto; The pinup companion. Jag kom in på hennes videor eftersom jag letade efter inspiration på enkla vintagefrisyrer. Vill så gärna bli lite mer ”Elsa Billgren”… Men vi får se.

  Nedan alltså; 5 superenkla frisyrtips för dig som tycker om retrostilen. Jag gillade dessa tips eftersom de inte kräver en massa lockande och fönande innan, som de flesta andra tutorials börjar med. Vardags-vintage som inte är too much!

  Ett litet minus för ljudkvalitén (spelar hon bakgrundsmusik på grammofon?) och så stör jag mig lite på att hon är så nonchalant med beningen, kamningen osv.
  Jag är en vän av enkla frisyrer men benan ska vara i en rak linje och hårtesterna slätt kammade mot hjässan. Ni skulle bara veta hur ofta jag river upp mina flätor just av den anledningen; att det blev för knöligt på ett ställe. Gaah! Det händer när man kammar med fingrarna och/eller inte kammar ut håret ordentligt före, vilket är lite svårt när man har megatjockt hår som jag. Man får kamma om det för varje slinga. Mjölksyran som uppstår i armarna, hå, hå.

  I nästa klipp tipsas det om hur man får till vintagestilen klädmässigt utan att behöva känna att man ska iväg på maskerad. Mycket lärorikt och superbra tips!

  Tyvärr passar jag inte lika i 40-50 tals-vintagestilen som jag skulle vilja. Uppsättningarna passar inte min ovala ansiktsform (jag ska helst ha ner håret eller i stora lockar) och kläderna framhäver min putmage och stora rumpa (oh god no). Däremot passar jag bättre i 60-talsfrisyrer.

  Och på tal om det – här kommer en tutorial på ”the beehive”. I detta klipp gjord som en hästsvans.

  Detta är en av mina absoluta favoritfrisyrer. Känner mig kanonsnygg i en tuperad och draperad frisyr! Jag behöver lite volym uppe på huvudet. Men det är ju inte så att man orkar göra en sån tupering så ofta, det är ju inte så kul att reda ut efteråt heller… uff.

  Så snyggt! Jag har problem med att få en snygg svans att hålla sig uppe på hjässan (den kollapsar av tyngden) så detta löser ju det problemet.
  Fick också tipset av en frisör en gång att dela upp svansen i två sektioner, alltså göra två svansar under varandra. På så sätt faller håret snyggare och känns stabilare också.

  Men nu till något helt annat.

  Marknadsföring! 

  Jag kollar nu och då på Marie Forleos videor för att få inspiration till företagandet och detta är ett av mina senaste favoritklipp. Jag tycker om Seth Godins sätt att förklara marknadsföring, vad det borde vara: Work that matters for people who care. Alltså, bort med massbudskap, rikta dig bara till de som bryr sig och behöver dig. Människor som du kan hjälpa.

  Om du riktar dig till alla blir ditt budskap till kunderna, faktiskt, att de är average! Inte så inspirerande, eller hur? Seth förklarar att alla borde söka upp sin idealkund istället, den enskilda personen, med inställningen, jag lever och dör med dig. Då skiftar fokus till rätt saker, alltså; om jag inte lyckas göra idelakunden nöjd gör jag helt enkelt inte ett tillräckligt bra jobb. Det är inte marknadsföringens fel då längre.

  Seth ställer en ganska klargörande fråga;
  Vem skulle sakna dig om du försvann? Det gav mig en tankeställare. Mitt svar är ganska enkelt – de glutenintoleranta som söker nya recept. Det är också dem jag satsar merparten av min tid på. Jag utvecklar sådana publikationer som hjälper just dem. ”The smallest viable group”, alltså. Se klippet så förstår ni vad jag menar.

  Sista tipset handlar om kost och matvanor; om att skippa sockret. GIFTET AV VÅR TID!
  Ett par gör just det i en månad och det är sjukt underhållande.

  Ett både roligt och informativt klipp. Sånt gillar jag. Men jag vet inte om de kom fram till så mycket egentligen. Eller, jag menar slutsatserna blev ju lite ”whatever” ändå?

  Har någon av er mina läsare (you beautiful snowflakes) testat att vara utan socker helt för en period? Vad är era insikter efteråt? Vill jättegärna veta! Själv har jag testat ett par veckor någon gång och det var faktiskt en positiv upplevelse. Men svårt att hålla i mitt yrke. 🙁