fbpx
Dagbok,  Frågor och svar

3 frågor och 3 svar

Så kom äntligen dagen när jag kunde sätta mig ner och skriva blogg! Betyder det att babybubblan börjar spricka upp? Jag börjar återhämta mig? Ni som har erfarenhet – när tyckte ni att det blev vardag igen efter första barnet? Svara gärna i kommentarsfältet.

Idag kör jag en liten Q & A med svar på frågor jag håvat in på en av mina storys på instagram.


FRÅGESTUND

Sista tiden som gravid, förlossningen och första tiden med barn!
Oj! Hm.
Spontant känns detta som en helt omöjlig fråga att svara kortfattat på. Det var säkert menat som rubrikförslag. Bra sådana – och jag ska absolut försöka blogga om dem. Måste bara vänta tills en dag när bebis låter mig författa lite längre texter igen (men det ska väl inte ta så länge nu när vi båda slutat gråta och skrika så mycket om dagarna, heh).

Men för att ändå svara kort och koncist;

1. UTDRAGET PÅ ETT STILLSAMT OCH TRÅKIGT SÄTT
2. UTDRAGET PÅ ETT VÅLDSAMT OCH PLÅGSAMT SÄTT
3. INTENSIVT PÅ ETT BRA; MEN INTE SÅ ÅTERHÄMTANDE SÄTT*

*Faktum är att idag, 3 veckor och 4 dagar efter förlossningen, är den första dagen jag känner mig någorlunda ”normal” i huvudet. Alltså, inte totalt utmattad och/eller sjuk av något.

Jag hann ju bara hem från BB (som definitivt inte är något vilohem trots alls service) så fick jag migrän, sedan feber (pga mjölkstigning), sedan muskelinflammation från absoluta helvetet (i skuldran – gick med en tens-apparat i 3 dagar för att stå ut med smärtan), sedan feber igen (bröstinflammation). Däremellan fick bebben släng av kolik (misstänker d-vitamindropparna) och det var hemskt! Hoppas att det var en engångsföreteelse. Nu äter jag antibiotika och har själv börjat må bättre.

Det känns, ta i trä, som en ganska ”vanlig” söndag idag och det känns väldigt bra. Har fått sova ca 5 timmar inatt, inte i sträck men ändå! Kunnat göra normala saker igen här hemma. Vi hoppas att nästa vecka fortsätter i samma stil så vi får en chans att bli till folk igen.

Ärret från snittet irriterar (kliar, stramar), men gör inte ont längre. Min största krämpa är faktiskt hudbristningarna som kliar så infernaliskt! Speciellt i knävecken och insida lår. Fattar inte hur i hela friden man kan få bristningar där?! Jag fick ganska mycket märken de sista veckorna pga all vätska.

Vad ska lillen heta?
Valter Emil Vesterback (Valter är tilltalsnamnet).

Ser fram emot att börja planera för dopet nästa vecka!

Vad är din största dröm?
Min största dröm är att kunna kombinera mammalivet och arbete på ett hållbart sätt som freelancer och hemmajobbare. Leva som jag gör nu, fast bättre. Köpa ett hus som är anpassat för just denna livsstil med ett kök som lämpar sig för mina receptjobb! Köket behöver vara både snyggt, funktionellt och ha rätt belysning. Jag måste också ha översikt över barnet eller barnen. Så; en öppen planlösning blir aktuell!

För övrigt drömmer jag väl ännu om att lyckas nå lite högre i karriären; alltså medverka i någon typ av mediaformat utöver detta. Jag vill ännu nog känna att jag ”lyckats”, så att säga. Men jag är klok nog att inte fixera mig vid en viss utgång utan låta dörren stå öppen.

Så. Välkommen, möjligheter.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.