fbpx
mammaledig
Dagbok,  Graviditet

Mammaledig

Så var den här dagen här, dagen då jag blev mammaledig. Jag har ju gått mot den här efterlängtade checkpointen så länge nu – men likväl kom övergången för snabbt på! Kände mig inte alls redo att släppa mitt företag igår. Ta ledigt från jobb? Visst. Men ansvaret tar ju aldrig ledigt, även om det går på autopilot nu. Eller fritt fall? Hjälp!

Det är ju i alla fall skönt att den här nya boken säljer sig själv. Tacka vet jag internet! Det är självservice och automation som gäller i min butik.

Jag hade inte insett hur knepigt det skulle kännas. Att inte kunna sätta mig vid datorn som vanligt på morgonen och börja se över mina kampanjer, planera marknadsföring och reportage . Mina rutiner som jag hållit nu varje dag de senaste halvåret. Kände mig så låst, plötsligt. Jag kan ju inte ens logga in och betala företagets räkningar när jag vill utan allt ska skötas på söndagar! I alla fall om jag vill behålla min mammapeng. Och det vill jag ju. Jag vill ju vara ledig.

Det är skrämmande att inse hur mycket av mitt vardagliga pyssel som faktiskt kan anses som JOBB.

För mig känns det ju inte som arbete, det är ju mitt liv. Mitt livsprojekt.

Jag fick ta ordentligt snack med mig själv för att ladda om i hjärnan.
Jag kan inte jobba när jag lyfter mammapeng men; jag har ingen bebis att ta hand om heller (han ligger och myser på all inclusive). Så att.

Vad ÄR egentligen mitt syfte nu?

Att… ta hand om mig?
Bara… vara?

Hur gör man då? 

Hm. Tänk tänk…

Man har så klart HEMMASPA!

Så klockan 8 på morgonen (ingen sovmorgon på det här vandrande hotellet) började jag tappa upp vatten till ett mintdoftande fotbad. Raspade fötterna, rakade benen och snyggade till bikinilinjen samtidigt som jag lyssnade på framgångspodden. Kanske inte världens bästa nedvarvning från entreprenörskapet – men jag valde avsnitt som inte direkt handlade om att nå framgång. Sånt som som jag vanligtvis hoppar över. Tråkiga avsnitt om vardagliga ting alltså, bah ha!

Förresten. Här kommer ett tips till andra preggos angående trimning av kroppshår, minns att jag själv grubblade på detta förut. Skaffa er en beauty styler! Bästa köpet ever! De reades ut på matsmart för en tid sen och finns väl nog kanske ännu i lager? Så mycket lättare att nå alla ställen med den lilla trimmern och man behöver inte vara rädd för att skära sig. Kul att veva runt i blindo med en rakhyvel liksom… Nej.
Obs! Vill inte på något vis vara med och hålla liv vid idén om att det finns något skönhetsideal under graviditeten. Man behöver inte göra sig fin för barnmorskan, haha! Tror inte någon bryr sig. För mig är det en fråga om bekvämlighet bara. Det sticks och kliar ju så förbannat om man bara låter allt leva sitt eget liv och det är jobbigt att åtgärda med stor mage. Viktigt att olja in sig också av den anledningen och mjuka upp huden. Med tanke på hur flitig jag varit på den fronten så skulle det vara hemskt orättvist om jag sprack från a till ö under förlossningen sen. Men vi får väl se.

Är det förresten äckligt att jag skriver om dessa saker? Folk kommer ju delvis hit för att få matinspiration… Sorry! Försöker välja mina ord i alla fall!

Efter mitt hemmaspa blev jag så trött att jag ville gå och lägga mig igen. Jag är annars ganska pigg och på språng nu i vecka 36 (otroligt, va) men nu och då märker jag att kroppen liksom ”motorbromsar” in och jag får stanna upp en stund – tills krafterna återvänder. Men, jag hade bjudit över svägerskan på morgonkaffe kl 10 så jag plockade upp lite innan hon kom. Kokade kaffe åt henne, det behöver hon. Hon har semester nu men är superbusy med alla möjliga ”roliga extrajobb” och meet ups. Hon är nog den enda person jag känner som är mer arbetsnarkoman än jag själv, men jag förstår henne. Semestern är definitivt till för att göra andra (roligare) projekt!

Det är fascinerande att sitta och lyssna på henne vid kaffebordet när hon ringer runt åt folk (är det Ok att jag ringer ett samtal?) och pressar in allt och alla i sitt schema. Snacka om flexibel och tillmötesgående! Därpå ringde svärfar och påminde henne om att hon måste byta olja i bilen! Fasen också. Men det fick hon också in i schemat samma dag.

Vi hann i alla fall kolla litet på alla barnkläder som jag vikt in i byrån. Sen for hon så småningom på ett lunchmöte och jag gick en sväng på stan och åt lunch på mitt vanliga hak – caféet sweet Vaasa. Bäst att vara hemifrån, tänkte jag. Borta från alla jobbfrestelser.
Efter att jag suttit en stund i parken; smält min lunchsallad och tittat på folk (vem har jag blivit, egentligen?) hängde jag med svägerskan på oljebyte till ABC. Låter kanske inte så spännande men hej, jag har ju ”semester” och det var trevligt! Medan vi väntade på att bilen skulle vara klar satt vi i solen och åt glass. Sen drog vi en sväng till loppis. Hon skjutsade hem mig och jag vilade litet inför nästa äventyr – storhandel på MiniMani.
Min man kom nämligen hem från jobbet med den tyngande känslan att han nog behöver styra upp något program för sin rastlösa fruga. Haha! Jag hade gått ganska hårt åt honom kvällen innan om att jag och han MÅSTE HITTA PÅ SAKER OCH UMGÅS UTANFÖR HEMMET INNAN DET ÄR FÖR SENT.

Men det är ju sant!

Jag kan knappt vänta tills han får semester efter midsommar. Jag vill UT ur den här lägenheten och se något annat. Carpa sommar och tumistid med honom.

Snart är vi tre.
Tänk. En liten familj.

Vad kul det ska bli!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.