fbpx
Dagbok,  Företagande & karriär

Lyckas med glutenfritt bröd

Nu ikväll kan jag med glädje berätta att min nya e-bok; ”Lyckas med glutenfritt bröd” äntligen är klar och publicerad. Det var en fin känsla att ladda upp den här på bloggens webshop i förmiddags – och i grevens tid också!

Bok före bebis, bok före bebis.
Det har varit mitt mantra sedan nyår, tidpunkten då jag egentligen hade tänkt ha boken klar. För, vem lanserar ett bokprojekt i juni?! Det är klart att den hade passat bättre på vårvintern som det var tänkt. Men livet, graviditeten, tog mig på sängen så det fick lov o bli en junibok.

När jag mådde sådär pyton i december och framåt fick jag ta och prioritera andra arbetsuppdrag före boken, och med all rätt. Jag hade ju precis slutat på mitt jobb för att satsa på företaget (!!!) och hade så mycket att bevisa för mig själv och andra. Som tur var fick jag arbetet gjort. Harvade mig igenom alla deadlines. Så småningom lättade både migränanfallen och illamåendet och den egna receptproduktionen fick fart. Aptiten återkom i andra trimestern och jag blev piggare och riktigt produktiv.

Så här mot sommaren har det dock varit segt. Men helt okej att bara sitta och knacka bokstäver. Merparten av skrivandet och layoutandet till den här boken gjorde jag nu i sjätte och åttonde månaden med en bångstyrig bebis i magen. Jag har skrivit tidigare att han inte är så vidare förtjust i min skrivhållning (inte axlarna heller för den delen). Åh, så trångt det är! Sträck på dig mamma!

Med bara en vecka kvar till mammaledigheten rodde jag äntligen projektet i land och det är en stor lättnad, ska ni veta.

 

Nu tar min arbetsvecka ny riktning. Jag har en del promotionarbete och kampanjande för boken att hinna med nu innan jag blir ledig på riktigt, sådär i statens ögon.

Min plan framöver, när bebisen är född, är att satsa någon timme på digital marknadsföring varje söndag så att boken har en chans att nå rätt målgrupp och leva länge. Jag är väldigt peppad på att utmana mig själv och mina idéer kring digitala kampanjer nu när jag har någonting konkret att sälja och testa mig fram med.

Jag fick förresten redan idag en kommentar om att boken var så vacker och väckte bakningssug! Det gjorde mig SÅ glad! Tänk att det var som jag tänkte ändå, det är innehållet som gör skillnaden. Spelar roll om du bläddrar i en bok eller scrollar. Det är min passion och mitt hårda arbete som kommer emot dig – lika mycket på skärmen som på ett tryckt papper.

Visst har jag ansträngt mig för att göra boken inspirerande trots formatet och det gläder mig att det syns! Ville fälla en liten tår av tacksamhet men höll tillbaka då vi befann oss i matbutiken för tillfället. Ja, jag har plockat upp mobilen för minsta lilla BEEP idag. Den har varit som fastklistrad i min hand.

Det är så spännande att bryta mark på nätet när man har något nytt att komma med.

 

Jag kommer inte att skriva så mycket mer om bokens innehåll idag. Jag misstänker att jag kommer att tjata ihjäl er om mina brödrecept tids nog ändå. Men en sak vill jag i alla fall säga; om du jobbar med media och/eller glutenfritt och är intresserad av ett recensionsexemplar av min bok så hör gärna av dig!

Jag kommer heller inte att skriva några pressmeddelanden till lokalmedia om boksläppet denna gång. Min målgrupp inte är lokal och det känns som att lokalbefolkningen kanske inte riktigt skulle förstå grejen med att jag släpper en e-bok. Någon tidigare kund kanske till och med blir besviken! Därav den ovanligt svaga personliga framtoningen i boken. Denna gång ville jag fokusera mest på innehållet och kunskapen framför mig själv som person och brand. Jag vill nå personen som googlar problemet och jag vill att hen ska finna lösningen hos mig utan att känna till desto mera vem jag är.

Jag är rädd att folk här hemma inte ska förstå mina planer. Ser bara framför mig långa kommentarsfält om den tryckta bokens vara eller icke vara. ”Nog är det bra men jag föredrar en tryckt bok i handen” o.s.v. Då har man nog inte alls förstått motivationen till varför jag valt att digitalisera min bokproduktion. Kanske jag borde förklara mig i ett senare inlägg förresten? Men det är klart; jag kan gå an i timtal om mina entreprenörsdrömmar och visioner kring digitala produkter ifall någon vill vinkla det så. Prata om framtiden och skalbarhet och hållbar utveckling. En sådan artikel skulle jag gärna ställa upp på.

Men allra helst kanske jag vill prata om det enorma arbete som ligger bakom att producera över 50 st nya recept på glutenfritt bröd. Gravid och illamående. Hur man riktig orkar göra det utan  att ha en aning om någon ens kommer att vilja köpa boken? Men jag tror på min bok, på mig och mitt projekt.

 

”Lyckas med glutenfritt bröd” hittar ni här i webshoppen och så småningom hos återförsäljare som Adlibris m.m. Det får bli morgondagens jobb att börja sätta igång distributionen på allvar.
Ett stort tack för att ni stöder mig och laddar ner boken! Sänd gärna feedback och berätta hur det gått med bröden sen.

Kramar,

en lite kvällstrött men lycklig Malin.

Ps. Nu när boken är klar ser jag fram emot att börja blogga ”som vanligt” igen. Har många inlägg i pipelinen så titta gärna in nu och då.

kommentarer

  • Carinamarianne

    Fantastiskt Malin! Grattis! Och den ÄR snygg! Pärmen är ju urläcker! Lockar till och med mig som sällan bakar och än mindre glutenfritt. Och ja tack, skriv gärna blogginlägg om att sätta ner tid och energi på något man inte har en aning om hur det mottas. Och det här med digitala produkter, skalbarhet. Det är ganska lite den typen av diskussioner hittas i det finlandssvenska Finland. På finska en del, runt om i den anglosaxiska företagarvärlden är det vardagsmat sedan år tillbaka. Så vill du ta tag i den diskussionen så har du garanterat minst en läsare 🙂 Nu njut av sista graviditetsveckan!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: