fbpx
Dagbok

Mina tankar just nu, A-Ö

A – Andas.
Idag måste jag ta det lugnt, kände jag. Har mycket hjärtklappningar och stundtals tungt att andas. Jag har förstått att det här är vanligt som gravid men det känns obehagligt ändå – och jag känner mig helt slut av det. Nästa vecka har jag tid till läkare så jag ska ta upp detta då. men det är såklart – helt normalt. 

B – Bord.
Plötsligt händer det. Vi hittade ett ordentligt matsalsbord på findit som jag sökt så enträget till vardagsrummet nu (till och med gett upp hoppet om att finna begagnat till vettigt pris). Enda haken, det ingår ett vitrinskåp i köpet – men inte mig emot eftersom det är inköp nummer 2 på min lista! Herregud, ibland har vi sådan tur.

C – C-vitamin.
Jag känner att jag behöver step up my game lite nu när det gäller kosten. Ska börja med mina smoothies igen så jag får i mig lite extra vitaminer. Jag känner verkligen hur babyn suger allt ur mig. Det är i och för sig en bra sak, ta vad du behöver bebbe! Men jag trivs inte med att vara så här orkeslös, alls.

D – Drömmar 
Jag tror faktiskt inte jag har en endaste dröm i pipelinen nu som känns ouppnåelig. Det ger mig sådant lugn inombords. Jag behöver bara ha tålamod och det tvingas jag ju hursomhelst till nu i detta skede av mitt liv. Jag ser verkligen framför mig hur allt faller på plats nu och i framtiden. Min rastlöshet har kommit till ro, i alla fall för en tid.

E – E-handel
Jag är faktiskt jättetaggad på att utveckla min e-handel just nu, från att omfatta inte bara mina egna digitala produkter till faktiska varor. Jag har en affärsidé som innefattar både samarbete på min blogg och försäljning via min webshop. Vi får se vad det leder till, men tankar finns.

F – Företagsamheten
Ja, som ni märker är den ju på topp just nu. Idén ovan ska jag faktiskt pitcha för ett gäng företagare på fredag. Wish me luck!

G – Gråten
Jag har alltid varit rätt känslig, men just nu är det extra svårt att hålla tillbaka tårarna i rörande ögonblick. Speciellt triggad blir jag av stämningsfull musik och talangfulla människor. Ni kan ju tro att mina tårar sprutar när jag kollar på the voice of Finland, talang på tv4 osv.

H – Halvvägs.
Jag är så gott som halvvägs in i graviditeten nu. Antal saker jag köpt till babyn: 0. Har tummat på några saker i affären men det känns fel att köpa det. Som att det är alldeles för tidigt. När börjar det kännas rätt tror ni? Just nu känns det som att jag vill vänta till åttonde månaden.

I – Instagram.
Den senaste tiden har jag satsat ganska mycket tid och eftertanke på mitt instagramkonto @malinsdriftigheter och även mitt receptkonto @dengodaglutenfriamaten . Jag har några teorier om hur man ska få ett instagramkonto att växa organiskt och dessa strategier har jag nu börjat verkställa! Det kommer att ta lite tid men på en vecka fick jag i alla fall 50 fler följare på mitt personliga konto och det tycker jag är en riktigt bra början!

J – Jordgubbar
Har sån sjuk craving på färska jordgubbar just nu och säsongen är ju heelt fel. Kommer i princip att ha klämt ut min unge innan de är i säsong för jordgubbar här i norr. Too bad.

Mmm. Det vattnas i munnen.

K – Knuffningar
Lilla kottens rörelser i magen är nu ett dagligt fenomen. Första gången jag kände det tyckte jag att det var såå coolt och mysigt men jag börjar förstå vad en mamma menade med sitt ”vänta bara – snart är det inte så mysigt längre”. Ja. Det känns lite konstigt, lite obehagligt, gör lite ont ibland och värre kommer det med all säkerhet att bli! Samtidigt vill man ju känna av lite action nu och då så att man vet att det lilla livet är vid liv. Inväntar nu den berömda hickan.

L – Ledighet
Alltså, jag ska inte sticka under stol med att jag är ganska mycket ledig just nu. Och det är så skönt! Min övergång till mammaledighet i juni kommer inte att vara särskilt dramatisk, om vi säger så. Jag har ju redan lallat omkring här hemma sedan julen, i princip! Det räcker med några jobbprojekt i månaden för att min ekonomi ska gå runt och det nöjer jag mig med. Jag tänker att jag jobbar mindre, för mer. Det är helt perfekt! Ändå tycker jag att dagarna går så himla snabbt. Jag är definitivt sysselsatt för jag bygger trots allt vidare på mitt lilla imperium även om jag inte fakturerar varje dag. Men jag skulle inte påstå att jag är stressad. Kanske påverkar detta lugna liv babyns temperament på något sätt? Det måste ju ha en positiv inverkan på fostret att jag är så avspänd? Man kan ju hoppas.

M – Mötesvecka
Jag har fem möten i stan denna vecka. Det betyder mycket spring på hala gångbanor. Är verkligen livrädd för att halka omkull! Jag brukar ju påpeka ganska ofta för Jonas att jag faktiskt inte är gjord av glas men i dessa lägen tycker jag det faktiskt själv.

N – Nyhetsbrev
I Mars släpper jag min nya e-bok – Lyckas med glutenfritt bröd – här på sajten. I och med det tänkte jag även lansera ett nytt nyhetsbrev med temat glutenfria recept och inspiration. Vill du prenumerera på det? Klicka här! Som extra morot kan jag säga att alla de som följer nyhetsbrevet vid lanseringen kommer att få en rabattkod på boken.

O – Oron, eller nojjan.
Jag har en massa frågor om praktiska införskaffningar före födseln. Sånt nojjar jag över. Praktikaliteter! Jag tänker lista dem alla i ett blogginlägg snart – så förbered er på att ge mig råd, okej? Tack på förhand.

P – Perfekt present, nästan.
När Jonas fyllde år i helgen lyckades jag för en gångs skull ordna en vettig present till honom. Ett par Revolution race fritidsbyxor! Tyvärr beställde jag dem för sent så de hann inte fram i tid till födelsedagen. FAILURE! Men istället för att räcka över ett paket så visade jag honom en videobeskrivning av produkten (WIN) och då säger han att han redan kikat på videorna (WIN) och funderat på att köpa (WIN) men inte nämnts göra det (WIN). Perfekt present då! Kände mig så nöjd! Igår hämtade jag således ut byxorna från posten och inväntade att ha skulle komma hem så att han fick öppna. Han drar på dem. Tror ni inte att jag hade tagit fel storlek? gaaah?! EPIC FAILURE! Nå, nu har jag beställt nya så även om det blev lite bökigt så ska det väl nog bli rätt bra till slut.

Q – Quiche
Jag har fått dille på paj! Det är ju så enkelt att laga, speciellt när det finns rester i kylskåpet som dikterar innehållet åt en. Jag bara slänger ihop nåt och så blir det som det blir. I helgen blev det kyckling-pestopaj och igår tacopaj (på mannens begäran). Jättegott med sallad till.

R – Receptlappar.
Jag har en hel hög med recept nedklottrade på papperslappar som jag måste ta itu med denna vecka. Vi snackar ett halvårs klottrande i köket och recept som aldrig publicerats. Här kan man verkligen tala om prokrastinering! Renskrivning är ju så tråkigt. Hade tryckt ut mig mina böcker mycket snabbare om jag gillat att renskriva.

S – Skratt
Är rädd för att jag klagar för mycket här på bloggen, för det är rätt roligt mellan varven också. Jag får hålla mig för magen för den guppar så mycket. Det är Jonas som får mig att skratta men i ärlighetens namn får jag mig själv att skratta också. Lycka är att kunna garva åt sina egna skämt.

T – Tapet
Jag har en vision för hörnet där jag ska ha mitt matsalsbord. Bordet ska stå på en snygg matta och på väggen vill jag ha en snygg fondtapet där våra familjefoton ska hänga. Men var ska jag köpa tapeterna? Orkar verkligen inte vänta på 2 veckors leveranstid som verkar vara standard i butik. Även om vi inte ska fixa detta precis nu så stör det mig! När jag väl har bestämt mig för en tapet vill jag gå och köpa den direkt, liksom.

U – Ultraljud.
Tre veckor kvar ännu tills ultraljud nummer 2 för oss. Jag hoppas allt är bra med barnet, känns jobbigt att inte ha någon kontroll över detta. Är också jättespänd på att få veta könet. Blir det en liten E eller V?

V – Visitkort
Jag beställde precis nya visitkort – och OJ så jobbigt det kan vara att bestämma sig för texten på dem. Jag erbjuder ju egentligen ganska brett utbud av tjänster och aldrig att de sidogrenarna skulle få plats på ett visitkort. Dessutom skulle det ge ett mycket rörigt intryck. Så jag fick ta och bestämma mig för att pitcha EN GREJ. Kill your darlings! Jag valde att presentera mig som receptskapare – för det är ändå det jag helst vill göra och gör mest. Trots det har jag fortfarande en viss rädsla för att ”bara vara en kock”. Jag gör ju så mycket annat också inom företaget som jag är stolt över, som föreläser om företagande för småföretagare. Jag konsulterar och skriver om saker även utanför kökets väggar. Men men, det får man ju läsa om någon annanstans då.

W –Wok Vet ni vad jag sällan tillreder nuförtiden? En gammal hederlig wok! Detta var ju vardagsmat för mig kring 2008, alltid med sweet chili-sås, kokosmjölk och soja. Wokar ni?

X – Xylitol
Eller så kallat björksocker. Skulle ni vara intresserade av sockerfria recept? Har en påse i hyllan som vill komma till nytta. Det skulle säkert vara bra för mig också att dra ner på sockerkonsumtionen just nu, men jag trillade som sagt av den hälsosamma stigen i första trimestern.

Y – Yrsel
Jag har lågt blodtryck. No can do.

Z –Zodiaktecken
Har räknat ut att mitt barn kommer att bli ett lejon. Om man tror på sådant som astrologi så kunde detta tala för att jag äntligen ska få dela mitt liv med en människa som är pikulite som mig. Jag vet att det är själviskt att tänka så här – men jag har aldrig känt att jag är riktigt lik någon och det skulle vara roligt för mig med en mini-me. Jag har såklart fina personer i mitt liv som kompletterar mig bra, men vi är ju olika. Jag har inget emot att få en till sådan person i mitt liv, olika är bra och jag hanterar det bra också, men OJ vad det hade varit roligt med en kindred spirit någon gång. Som är på samma våglängd.

Lejonet + skytten: Ni är båda eldtecken och ni utstrålar kraft, värme och skönhet. Ert förhållande karaktäriseras av en öppen ärlighet. Väldigt få stjärntecken kan hantera Skyttens sätt att närma sig folk, så rakt på sak som hen är. Men ett eldtecken som Lejonet kan. De inte bara hanterar Skytten bra, utan de frodas i en sådan relation. Det finns ett speciellt band mellan er. Det kommer att vara som att ni känner varandra väl, även om ni precis har träffats. Ni är entusiastiska inför livet båda två och detta kommer ni att återspegla i varandra och ni kommer att njuta av vad ni har att erbjuda varandra. Lejonet kommer att fyllas av värme och ljus då Skytten inspirerar honom, exempelvis till att resa och utforska världen. Lejonet är stolt och Skytten glömmer ibland bort andras känslor när han presenterar sanningen. Men Lejonet är starkt nog att inte såras av Skyttens ärliga tunga. Lejonet behöver bara lära sig att lyssna på det Skytten säger utan att reagera så starkt på det. De har ändå ganska lätt för att förstå att ärligheten inte är p.g.a. ovänlighet, utan snarare ett försöka att hjälpa och förbättra. Lejonet, som är ett soltecken, har energi och entusiasm. En typisk Skytt kommer att vara mer lättsam än ett Lejon men kommer samtidigt att förstå Lejonets behov och ta fram det bästa hos hen.

Å – Årstider
Jag är knappast ensam om att längta efter våren nu. Jag längtar så mycket att jag blir galen! Känns som att så mycket spännande händer den här våren och allt blir så mycket enklare. Jag kan börja ha bekvämare kläder på mig i färre lager. Lättare ytterkläder som inte skaver, kliar… Jag längtar efter påsken då jag ska laga påskmiddag och servera den vid mitt matsalsbord! Jag vet att det låter löjligt men det är life goals för mig. Jag visar min kärlek till alla genom att laga god mat och i gengäld får jag god stämning och lovord. Jag känner mig väldigt uppskattad i min roll som husmor, faktiskt. Hur bakåtsträvande det än låter så älskar jag det. Alla gör skillnad på sitt sätt.

Ä – Ärftlighet
Har tänkt lite på dna nuförtiden. Vad vill jag att kotten ska ärva av mig och vad önskar jag att hen slipper? Jag önskar hen slipper migrän, dålig syn, utåtstående öron, små ögon och krokiga lillfingrar. Jag önskar hen ärver mitt självlockiga hår, min mjuka hud (aldrig torr och sprucken), starka naglar, stabila bondkärringkropp (liten men stark) och i övrigt goda hälsa. Lägg till 50 % av Jonas gener och du får en helt oförutsägbar cocktail av gott och ont. Men mest gott. Tjockt, blont hår är det enda som är garanterat.

Ö – Ögonöppnare
Jag skulle vilja se en riktigt bra dokumentär. Bra som i ögonöppnande och nytänkande. Kan ni rekommendera någon?

 

#30bloggämnen

1: Varför jag bloggar
2: 10 saker du förmodligen inte visste om mig
3: Min största förebild
4: En måndagslista
5: Ett snabbt hej
6: Ett vlogginlägg
7: 20 frågor och svar
8: Saker jag gör för att må bättre när jag är orolig
9. En fredagslista
10. Get to know me-lista
11. Mina tankar just nu, A -Ö

kommentarer

 • Christina

  Ja du, jag köpte vagnen begagnat rätt tidigt i höstas. Råkade komma över ett kap. Samtidigt köpte vi också babyskyddet till bilen, dock nytt. Allt annat hittills är också fyndat och jag räknade för skojs skull ut att vi sparat närmare 4-500 euro på det. Köp när du hittar något du vill ha säger jag. Men kan faktiskt rekommendera findit, fb-loppis å vanliga loppisar eftersom det mesta ändå inte slits riktigt hårt när de är små. 😊

  • malinsdriftigheter

   Det finns verkligen stort utbud begagnat! Det vore bara dumt att köpa nytt. Efter andra UL ska vi nog börja handla. Men ööörk så jobbigt tycker jag. 😂 Finns för mycket valmöjligheter.

   • Christina

    Förstår dig! 🙂 Jag gjorde så att jag googlade först på olika modeller kring barnvagn, dels för att jag ville ha en mindre en som ryms i min bil men också en som är smidig att köra på byavägen här. Sen så råkade en passlig modell dyka upp när jag kikade omkring. Sen frågade jag nog en hel del råd och tips av vänner med barn också, vad de har tyckt om sina vagnar och vad de skulle välja/välja bort osv.

 • MalinS

  SÅ nyfiken på att höra din teori på instagram tillväxt. Har tänkt om det bara funkar med barnvakt och sånt ska jag komma på din some föreläsning.

  • malinsdriftigheter

   Så roligt att höra 👍 Det är just inför den föreläsningen jag testar mig fram lite nu (så man inte bara drar saker ur hatten hehe).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: