fbpx
Dagbok

Mycket att göra

Skönt med helg! Men jobbmässigt har det inte så stor betydelse för mig. Det är samma lunk; men trevligare eftersom maken är hemma. Jag fortsätter dock varva mina jobbuppdrag och administrativa uppgifter med mitt företag med det utdragna flyttarbetet. Det är fortfarande mycket att packa upp innan vi är klara. Men om vi är klara före Jonas födelsedag i mitten av februari så är jag nöjd. Han önskar sig en prinsesstårta och det ska han få. 🙂

Mina dagar ser ut så här nu för en överskådlig framtid. Ungefär i den här stilen. Ni kanske vill veta mer konkret vad jag jobbar med och pysslar med?

Jag har gett bud i min första företagsauktion och kom över en massa köksmaskiner från en restaurang. Det var smutsiga och i en enda röra så de har jag satt mycket energi på att pussla ihop och putsa upp. Nöjdast är jag med Kenwood-maskinen och citruspressen. De andra maskinerna som kom med i köpet ska jag sätta ut till försäljning. Någon gång… Håll utkik på min fb-loppis.
Hade jag haft lagerutrymme någonstans hade jag nog köpt mycket mer saker och möbler. Jag och maken gillar att hålla på med sådant här, köpa in begagnat och fixa upp, så det kanske blir en gemensam business längre fram. Vem vet?

I förra veckan planerade jag även kurser och höll på onsdag kväll en bakningskurs i Petalax. På torsdag satt jag med på ett styrelsemöte vid aktion Österbotten. På fredag försökte jag mest samla ihop mig själv efter den fysiska ansträngningen och göra kontorsarbete. Igår, lördag, förberedde jag mig inför ett receptjobb som jag ska tillreda och plåta idag. Om allt går bra. Vet redan att jag glömt att köpa ägg…

Jag har målat nya backdrops till matfotograferingen.

Nästa veckas största ansträngning blir att jag ska åka till Helsingfors och föreläsa. Blir x antal timmar tågsittande men då ska jag passa på och jobba nu när jag har en mycket smidigare laptop att dras med. Ska också på kurs på tisdag kväll och lite sånt.

Som tur mår jag mycket bättre nu i andra trimestern; så det ska väl nog gå bra.

I nästa inlägg ska jag berätta om den första trimestern och hur jag upplevde det.

kommentarer

 • Vesterback

  Hej! Måste bara berätta att jag hoppas till varje gång Facebook visar en uppdatering från dig, eftersom jag heter Märtha Vesterback. Det har varit mitt namn hela livet, och namnet togs för ca 140 år sedan, är inte släkt med en enda levande Vesterback idag. Jag bloggar också, men i helt annan stil än den ni yngre har. Du kan ju gå in och titta på ordodlaren.wordpress.com. Uppdaterar högst två gånger per vecka. Är pensionär.

  • malinsdriftigheter

   Hej Märtha och kul att vi delar samma ovanliga namn! Jag vet inte hur länge du följt mig och vad du känner till men i augusti gifte jag mig och tog makens namn. Kanske är ni släkt? Vi är österbottningar och vad jag vet är namnet härifrån södra Österbotten men jag kan ju ha fel. Det betyder ju förstås inte att vi är släkt, det togs ju nya namn förut som du skriver. Men ändå häftigt! Jag kollade upp namnet i magistratens register och för närvarande har ca 100 personer namnet. Stavningen med W är dock lite vanligare här, ca 300 pers har det som släktnamn.
   Tack för länk till din blogg; läser gärna! Tycker om din stil.

   • Vesterback

    Läste ett blogginlägg när ni nyligen gift er, och tänkte då ”Tydligen en Petalax-Vesterback”. Jag är från Keskis i Oravais (få vet var en sån by finns, men mina driftiga systersöner har satt byn på kartan: Keskis Torv, Keskis Group…), student från Vörå samskola 1970. Två av mina tre fastrar avled på 1930-talet, på den enas gravsten är namnet stavat med W, på den andras med V. Det sägs att det var en präst på 1930-talet som skrev ”fel”… Farfars far tog namnet med W… Tack för feedbacken om min blogg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: