fbpx
Dagbok

Malin the homemaker, eller: nu är livet ganska perfekt

Jag skrev sist att jag skulle återkomma till bloggen när vi flyttat till trean, och OJ så skönt det är nu att fullfölja det löftet. Det har varit lite slitsamt, men allt har gått bra! Vi har flyttat!

Jag sitter som bäst vid köksbordet med min laptop och en smoothie framför mig. Jag märker att detta kommer att bli min nya bloggplats för det är så rofyllt att titta ut över korsningen här utanför. Ungefär som att jag satt på ett café och jobbade. Fast, jag fikar inte så mycket längre. Det är inte samma sak längre utan kaffe, buhu.

Jag älskar verkligen kombinationen av lugnt hemmaliv samtidigt som man vet att småstadspulsen väntar utanför dörren. Gångavstånd till så gott som all service. Känns inte som att jag går miste om någonting eller någon. Alla kommer förr eller senare in till staden så man går inte miste om något umgänge som man gör om man bor på ett ställe dit folk aldrig har några omvägar.

Som ni hör är min längtan efter ett liv på landet ganska minimal för tillfället. Vi hade faktiskt varit och tittat på en sömnig radhuslägenhet i Malax men det kändes inte rätt för mig. Där hade jag nog dött av tristess och isolation. Det känns nog riktigt bra att vi ska bo här i småstaden ett par år till.

Idag har jag börjat dagen med att packa upp mitt kontor så att jag ska kunna jobba. Det duger ju inte att vara en homemaker hela tiden utan inkomster; jag måste också svara på mejl och planera mina åtaganden för att underhålla min livsstil. Det märks att året börjat på riktigt nu när mejlen börjar droppar in. Det var så tyst förra veckan ännu att jag nästan blev lite fundersam.

På tal om att vara en home maker; det är precis vad jag är just nu. Det känns så spännande att tänka på att det här är vårt familjehem nu. Att det är HÄR vid köksbordet som jag kommer att sitta och mata min baby med mosad batat och HÄR på parkettgolvet som den ljuvliga lilla filuren kommer att ta sina första små steg. HÄR i sängen som vi kommer att ha henne mellan oss och mysa tillsammans den första tiden efter BB. HÄR på vardagsrumsgolvet som hen kommer att sprattla runt på sin lilla matta och HÄR i soffan (som vi trots allt inte sålde) som beben kommer att slumra på sin pappa där han alltid ligger raklång framför tv:n om kvällarna. Perfekt värmedyna (det tycker jag också).

Jag ser jättemycket fram emot att få börja inreda på riktigt här nu så fort de stora sakerna är uppackade. Skaffa lite nya saker och möbler. Men, en förändring i sänder.

Lite krukväxter har jag i alla fall skaffat. Älskar mini-växter av alla de slag. Men högst upp på önskelistan just nu är en gigantisk kaktus. Eller något annat stort. Ett träd? Synd bara att ju större planta desto större hål i plånboken.

Tips på snygga växter? I köket är det rätt skuggigt om dagarna så där vet jag inte vad som kunde passa. Plantorna får ju gärna överleva. *blink*

Det har blivit en hel del skräpmat nu under flytten så därför är det himla skönt att kunna äta hemlagat igen. Jag får leta länge efter mina saker här ännu men till slutligen får jag nog ihop en vettig måltid. Idag blev det mathavre; stekt kyckling och en röra med avokado, gurka och gräddfil.

Nu när tidigare lägenheten är tömd har vi börjat flytta svägerskans saker. Som jag skrev i tidigare inlägget hjälps vi åt med varandras flyttlass. Jag ska också åka dit ikväll så det är kvällens program.

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.