fbpx
Inspiration,  Sett på Youtube

Sett på youtube #1

Tjohoo! Dags för en ny följetong här på bloggen – sett på youtube.

Som rubriken avslöjar kommer jag här att länka till några youtubeklipp som jag sett på sistone och som jag av olika anledningar funnit intressanta.

Vi kör igång direkt!

Mina två första klipp som jag vill visa är från ett och samma konto; The pinup companion. Jag kom in på hennes videor eftersom jag letade efter inspiration på enkla vintagefrisyrer. Vill så gärna bli lite mer ”Elsa Billgren”… Men vi får se.

Nedan alltså; 5 superenkla frisyrtips för dig som tycker om retrostilen. Jag gillade dessa tips eftersom de inte kräver en massa lockande och fönande innan, som de flesta andra tutorials börjar med. Vardags-vintage som inte är too much!

Ett litet minus för ljudkvalitén (spelar hon bakgrundsmusik på grammofon?) och så stör jag mig lite på att hon är så nonchalant med beningen, kamningen osv.
Jag är en vän av enkla frisyrer men benan ska vara i en rak linje och hårtesterna slätt kammade mot hjässan. Ni skulle bara veta hur ofta jag river upp mina flätor just av den anledningen; att det blev för knöligt på ett ställe. Gaah! Det händer när man kammar med fingrarna och/eller inte kammar ut håret ordentligt före, vilket är lite svårt när man har megatjockt hår som jag. Man får kamma om det för varje slinga. Mjölksyran som uppstår i armarna, hå, hå.

I nästa klipp tipsas det om hur man får till vintagestilen klädmässigt utan att behöva känna att man ska iväg på maskerad. Mycket lärorikt och superbra tips!

Tyvärr passar jag inte lika i 40-50 tals-vintagestilen som jag skulle vilja. Uppsättningarna passar inte min ovala ansiktsform (jag ska helst ha ner håret eller i stora lockar) och kläderna framhäver min putmage och stora rumpa (oh god no). Däremot passar jag bättre i 60-talsfrisyrer.

Och på tal om det – här kommer en tutorial på ”the beehive”. I detta klipp gjord som en hästsvans.

Detta är en av mina absoluta favoritfrisyrer. Känner mig kanonsnygg i en tuperad och draperad frisyr! Jag behöver lite volym uppe på huvudet. Men det är ju inte så att man orkar göra en sån tupering så ofta, det är ju inte så kul att reda ut efteråt heller… uff.

Så snyggt! Jag har problem med att få en snygg svans att hålla sig uppe på hjässan (den kollapsar av tyngden) så detta löser ju det problemet.
Fick också tipset av en frisör en gång att dela upp svansen i två sektioner, alltså göra två svansar under varandra. På så sätt faller håret snyggare och känns stabilare också.

Men nu till något helt annat.

Marknadsföring! 

Jag kollar nu och då på Marie Forleos videor för att få inspiration till företagandet och detta är ett av mina senaste favoritklipp. Jag tycker om Seth Godins sätt att förklara marknadsföring, vad det borde vara: Work that matters for people who care. Alltså, bort med massbudskap, rikta dig bara till de som bryr sig och behöver dig. Människor som du kan hjälpa.

Om du riktar dig till alla blir ditt budskap till kunderna, faktiskt, att de är average! Inte så inspirerande, eller hur? Seth förklarar att alla borde söka upp sin idealkund istället, den enskilda personen, med inställningen, jag lever och dör med dig. Då skiftar fokus till rätt saker, alltså; om jag inte lyckas göra idelakunden nöjd gör jag helt enkelt inte ett tillräckligt bra jobb. Det är inte marknadsföringens fel då längre.

Seth ställer en ganska klargörande fråga;
Vem skulle sakna dig om du försvann? Det gav mig en tankeställare. Mitt svar är ganska enkelt – de glutenintoleranta som söker nya recept. Det är också dem jag satsar merparten av min tid på. Jag utvecklar sådana publikationer som hjälper just dem. ”The smallest viable group”, alltså. Se klippet så förstår ni vad jag menar.

Sista tipset handlar om kost och matvanor; om att skippa sockret. GIFTET AV VÅR TID!
Ett par gör just det i en månad och det är sjukt underhållande.

Ett både roligt och informativt klipp. Sånt gillar jag. Men jag vet inte om de kom fram till så mycket egentligen. Eller, jag menar slutsatserna blev ju lite ”whatever” ändå?

Har någon av er mina läsare (you beautiful snowflakes) testat att vara utan socker helt för en period? Vad är era insikter efteråt? Vill jättegärna veta! Själv har jag testat ett par veckor någon gång och det var faktiskt en positiv upplevelse. Men svårt att hålla i mitt yrke. 🙁

 

1 kommentar

 • Carina

  Underbart! Mera videotips! Det var urkul att kolla dem och läsa dina kommentarer till dem. Dessutom gillar jag att du hade en britt med, hehe. Är barnsligt förtjust i dialekter (kanske för att jag hemska Graniflicka saknar en) så det gav mig lite extra kicks. Bara amerikanska blir jobbigt i längden tycker jag. Men alltså till innehållet! Kunde nästan ha konverterat till en vintage girl såå mycket gillade jag Pinupflickan! Men alltså mitt hår… funkar tyvärr inte alls.

  Marie Forleo har jag fyllt i många många år, dräglat över hennes B-School men inte tagit steget. Hon gör massor av fina intervjuer med otroligt spännande människor.

  Och sockerparet (hihi) de var ju för festliga, blev nästan lite lockad att testa att vara sockerfri.
  Har prövat på det i två veckor, men inte så där hard core som de. Och bingeåt torkade frukter som en galning. Men minns att jag sedan efter de två veckorna åt en liten Fazers stång med Mariannecrush och den smakade vedervärdigt illa.
  Är en grym godisråtta och känner av det i mina tänder… hm borde både testa att vara sockerfri och att gå till tandläkaren. Men har inte kommit någonstans med någondera ännu….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: