fbpx
Inspiration

Finlandssvenska bloggare på pinterest

Använder du pinterest? Jag gör det hela tiden. Smått beroende! Sedan fb blev så tråkigt (ungefär vid föräldrarnas intåg där) har jag behövt något annat ställe att hänga på, och det blev pinterest. Jag öppnar nu det före fb på mobilen. Herregud!

Förut var jag mest en scrollare (pinnade andras pins) men nu är jag själv med och skapar nya pins! Både eget material och andras, och min bloggs trafik tackar för boosten!

Bloggande och pinnande passar verkligen bra ihop. Därför har jag satsat extra mycket tid nu på att städa i mina pinterestmappar och få in en bra pin-rutin. Det lönar sig att sätta ner lite tid på det. Bara kolla in den här jultårtan som jag pinnade från min blogg i förra veckan, 33 000 visningar redan! Coolt. 77 st har pinnat den.

Ja, pinterest blir bara mer och mer mitt go to- social media, men där är ju inte särskilt socialt, egentligen? Alltså, jag skulle vilja följa mer vänner där. Ska vi följa varandra?

Mig hittar ni på namnet malinvesterback – adda mig gärna!

En annan sak som jag gått och startat är en så kallad group board; en anslagstavla för flera personer. Jag tänkte som så att jag skulle vilja samla mina fellow finlandssvenska bloggare också på pinterest! Fördelarna är många med att grupp-pinna. Så mycket större räckvidd!

Tanken med gruppanstlagstavlan är att vi ska pinna upp våra egna inlägg och bilder som vi är extra stolta över. Det behöver inte vara dagsfärskt på något vis, gräv fram det bästa ni har bara och lägg med det. Se det som att vi gör ett fint album över allt fint innehåll vi producerar och har producerat i herrans massa år.

Kom med: Finlandssvenska bloggare på pinterest

Frågan är bara varför vi inte startat upp detta förut?!

Hoppas att ni är lika taggade som mig på att pinna på den här gemensamma tavlan. Ni som bloggar och vill pinna i gruppen med mig, skriv exempelvis en kommentar till detta inlägg så lägger jag till dig. Ni som bara vill följa aktiivteten går in och följer som vanligt.

Jag själv fungerar som någon sorts koordinator för anslagstavlan och kommer att hålla den aktiv. Så oavsett intresset bland bloggarna så kommer jag att fortsätta pinna där så det lönar sig att följa den ändå (jag pratar till bloggläsarna nu).

Tips från coachen! Jag pinnar med pinterest-tillägget i chrome. Så fort man sveper över någon intressant bild eller hemsida så är det bara att pinna direkt med ett högerklick. Rekommenderas för er seriösa pinnare som mig (hehe). Jag rekommenderar också att koppla sin hemsida till pinterest för statistikens skull. Det är så roligt att se ens idéer föröka sig från blogg till pins och se hurudan räckvidd man har.

Nu ska jag fortsätta fredagsstädningen (IRL, alltså). Ha en riktigt skön helg!
Kramar, Malin

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.