fbpx
Dagbok

10 saker du förmodligen inte visste om mig

30 bloggämnen, rubrik 2:
10 saker du förmodligen inte visste om mig

Hm, det här blir svårt men jag ska försöka!

  1. Jag gillar att städa (och det stör mig att jag har så lite tid för städning).
  2. Jag tycker inte om rå tomat, har alltid haft svårt för den smaken. Mycket konstigt.
  3. Jag har haft massor med olika ströjobb under skoltiden. Idag vill jag nästan gråta när jag ser lönespecifikationerna (har sparat dem) för lönen var verkligen usel. Men jag jobbade för erfarenheten mer än pengarna.
  4. Jag började tänka på metafysiska saker redan som liten. Ibland brukade jag stirra upp i taket och tänka på universums uppbyggnad i metasystem; ett stjärnsystem, i ett stjärnsystem, som är i ett stjärnsystem osv. tills jag blev helt snurrig och otrygg. Hade därför svårt att sova.
  5. Jag är väldigt intresserad av filosofi, alltså att ifrågasätta allt som vi tar för givet med livet, men det är så udda tankegångar att jag behåller det för mig själv. Jag berättar inte ens för Jonas vad jag läser och funderar kring för han får sån ångest av sånt! Vilket jag ju måste respektera.
  6. Jag känner fortfarande inte att jag hör hemma någonstans i världen, men har accepterat det. Däremot har jag börjat tycka att det är rätt coolt ändå att vara finlandssvensk! Ur ett nordiskt perspektiv i alla fall.
  7. Jag är ganska dålig på språk. Svenska är mitt modersmål, engelska behärskar jag bra, finska sådär och där tar det slut. Jag tror nog att jag kunde ha lätt för att lära mig språk ändå, men det tar emot att lära mig eftersom jag helt enkelt inte är intresserad. Jag klarar mig tillräckligt bra som det är. Det kan också höra ihop med att jag reser så pass sällan.
  8. Jag är väldigt kräsen när det gäller film och serier. Ska jag se film vill jag att det ska vara en A-produktion eller åtminstone ha fått goda omdömen på nätet. Jag vill bli blown away varje gång! Senast blev jag det av filmen Passengers som vi såg förra helgen. Hå, hå så bra film, helt i min smak. Finns på netflix.
  9. Jag får panikångest av längdskidåkning. Fast det visste ni kanske redan. Det är konstigt hur jag lagt alla rädslor och obehagskänslor där? Men de kan väl få bo där i skidförrådet, tänker jag. Bättre än att få ångest av sitt arbete eller liv i övrigt.
  10. Jag har ett gott musiköra, alltså så gott som perfekt gehör. Jag upptäckte det när jag var liten och tvungen att öva på min elorgel-läxa. Jag tyckte att det var tråkigt med noter så jag prövade mig fram istället på gehör.

Inte för att jag vet vad jag ska göra med det. Ska skaffa mig en flygel när jag blir äldre som jag får sitta och klinka på. Skulle vara roligt att öva upp mina skills igen, fingerminnet har försvunnit så jag måste träna upp det igen. Men jag har ju fullt upp med andra saker just nu som är mera akuta känns det som.

Blev du förvånad över någon punkt?

#30bloggämnen

1: Varför jag bloggar
2: 10 saker du förmodligen inte visste om mig

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.