fbpx
Dagbok

Varför jag bloggar

Dag 1 i bloggutmaningen 30 bloggämnen.
Rubriken är: Varför jag bloggar.

Enkelt.

Att blogga är mitt drömjobb!

När jag gick i lågstadiet brukade jag skapa egna tidningar som jag prackade på mina kompisar. Det var livsstilsmagasin med pyssel och skönhetstips. Jag startade också ett ”radioprogram” i skolans högtalare. Det bara kom till mig, inte visste jag till exempel att de redan gjorde liknande saker i högstadiet (jag uppfann hjulet, med andra ord). Men då idéerna kommer till mig känns de i alla fall originella (still do).

Jag har också alltid vågat agera på mina infall. I lågstadiet var jag till exempel inte rädd för gå och fråga rektorn om lov för mina projekt. Jag har aldrig varit rädd för att gå upp till tornet på någon organisation eller företag och pitcha mina idéer. Eller klart att jag har varit nervös som f*n men inte har det hindrat mig.
Efter ett tag blir man inte mindre rädd för auktoriteter. Vill man få något gjort måste man gå högre upp i kedjan. Gärna högst upp.

Det är först nu idag som jag förstår att det var detta jag ville göra ”när jag blev stor”. Jobba som redaktör på något magasin eller liknande. Skapa kreativt innehåll. Skriva och fotografera. Prata i radio och producera videor.

Men jag förstod inte då att det var ett jobb som man kunde söka till. Jag vet ännu inte hur jag skulle kunna göra en sådan karriär i ”gammelmedia”? Det är inte precis som att sådana jobb växer på träd här i Österbotten, då måste jag nog söka mig till Sverige.

Du kanske tänker att jag måste ha varit en väldigt självsäker unge när jag var liten. Det var jag inte. Faktum är att skämdes ganska mycket för min kreativa ådra. Jag var så annorlunda med alla mina påhitt och dessutom tog jag det så sjukt seriöst. Jag ville leverera mitt allra bästa hela tiden och blev jätteledsen om någon gjorde narr av det jag skapat. Många gånger trodde jag att det var dåligt det jag producerade, men idag när jag ser tillbaka på det så var det ju otroligt skickligt gjort och modigt för någon så liten. Jag hade förtjänat lite beröm någon gång. Kanske hade jag då förstått att ta bättre betalt i början och värdesätta min kompetens tidigare i livet.

Som ni kanske vet så sökte jag mig till restaurangbransch efter högstadiet. Att studera till journalist fanns inte på kartan. Jag inte är så värst intresserad av att bevaka nyheter ur en neutral position. Jag vill ju skapa nyheterna som journalisterna skriver om, haha! Skämt åsido, alla har sin roll i samhället och min är nog inte bakom kulisserna – det är ju ganska uppenbart. Jag vill vara ute på fältet och skapa nya saker. Positiva projekt som hjälper och utbildar människor eller åtminstone underhåller dem för en stund.

Jag blev som sagt kock. Men bit för bit har jag närmat mig mitt drömjobb som livsstilsredaktör. Tillåtit mig själv att få breda ut genremässigt. Tack och lov slog internet igenom på alla fronter och alla kunde starta ett eget magasin i bloggformat.

Och här är jag nu. Bloggar, skapar, skriver böcker, frilansar och poddar (även om jag för tillfället är between projects). Inte så mycket har förändrats sedan lågstadiet.
Förutom att jag får beröm och jag känner mig uppskattad och duktig på det jag gör. Att det kanske inte alltid räcker för att lyckas är en annan sak.

Men vad jag vet säkert är att jag ÄLSKAR min blogg. Jag kommer ALDRIG att sluta uttrycka mig och bygga mitt hem på internet.

Så nu vet ni varför jag bloggar.

Varför bloggar du? Skriv gärna ett inlägg på din egen blogg och hänvisa till mig och utmaningen 30 bloggämnen. Imorgon skriver jag rubrik nr 2.

Obs, det finns ingen tidspress på utmaningen men jag försöker puscha mig själv för tillfället.

kommentarer

 • Corinne Grönholm

  Vilket intressant inlägg att läsa! Hoppas verkligen man uppmuntrat barn nuförtiden att våga vara kreativa och prova sig fram med sina idéer. 🙂 Har du skrivit något mer just angående den här bloggutmaningen? Har helt missat den men den verkar intressant så funderar att haka på. Ska kolla runt lite på din blogg om jag hittar något 🙂

  • malinsdriftigheter

   Ja, det hoppas jag också. Finns ju knappast något ljuvligare än påhittiga barn!
   Den här bloggutmaningen #30bloggämnen hittade jag på själv för att bota min skrivkramp. Andra bloggare får jättegärna haka på och skriva alla rubriker som jag lägger upp eller bara några utvalda. När jag skrivit alla ämnen kommer jag att fixa en lista med alla rubriker så att det blir mera överskådligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: