fbpx
Dagbok

Måndagsrapporten; en arbetsdag i min smak

Jag fortsätter mina försök att vardagsblogga med detta nya upplägg; måndagsrapporten. En dag då jag helt enkelt antecknar allt vad jag gör. Får se hur ofta det blir, men det vore kul om jag kunde orka göra det varje måndag. Vi får se!

Let’s begin.

Förra veckan hade jag en lugn arbetsvecka; och då i den bemärkelsen att jag inte hade några omtumlande gigs utanför hemmet. Då passade jag på och skämma bort mig själv med sovmorgnar och riktigt långsamt tempo hemma på kontoret. Detta straffade sig förstås med sena kvällar och lite störd sömnrytm istället.
Den här veckan har jag lite mer på gång så då är planen att vända på dygnet lite smått och jobba någorlunda normala arbetstider.

Måndagen den 22.10.2018.
Vaknar lite efter 7, när sambon stiger upp för att åka till jobbet. Jag drar genast på mig jeans, en top och en stickad jumper, ty det är nu slut på mina pyjamasdagar på hemmakontoret.

Känner verkligen ett sug efter lag och ordning denna morgon. First things first. Jag har en to-do-lista framme på skrivbordet som jag skrev i helgen. Där har jag klottrat ner idéer på nya samarbeten som jag ska pitcha idag, fakturor att sända, jobb att göra. Ja, ni fattar.

Som vanligt hinner Jonas åka innan jag hasat mig till frukostbordet. Jag kysser honom hejdå och häller upp mitt morgonkaffe i en av mina tusen muggar. Tar alltid en ren mugg trots Jonas protester. Han har bara en mugg som han sköljer noggrant efter varje tår men så gör inte jag, diskmaskinbarnet. Efter 12 år med mig har han gett upp att tjata om det. Å andra sidan är det jag som diskar här hemma så mitt berg av muggar drabbar ju bara mig, (samt vattenbeståndet och ekosystemet).

Jag tar med mig kaffemuggen till datorn och sätter mig ner för att sända iväg morgonens viktigaste mejl (och checkar av flera punkter, wow redan före kl 8, vilket flyt).

Tänderna bultar lite, och det varma kaffet smeker käkmusklerna så skönt. Jag har sovit med min retentionsapparat i munnen inatt efter några veckors paus (hoppas inte mint tandläkare läser detta, hon skulle dåna) och därför gör det lite ont idag. Ska vara duktig med skenan framöver nu så att tänderna blir riktigt raka och fina igen! Menar inte att tänderna står ut åt alla håll men nog flyttar de ju sig med tiden. Vi snackar ju millimetrar här. Men ändå! Millimetrar gör skillnad.

Jag uppdaterar mitt instagramkonto, första gången av tre idag.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Go – ny vecka! 🤹 Viktig information 👆Ha en trevlig måndag alla 😘 #mondaymotivation

Ett inlägg delat av Malin Vesterback (@malinsdriftigheter)  

 

Frukost i köket (turkisk yoghurt och granola). Min frukostrutin är att samtidigt som jag äter så plöjer jag igenom några videor i min ”titta senare-lista” på youtube. Klipp som jag sitter och adderar i listan när jag har tråkigt men inte har tid att kolla just då i stunden.
Snabb fråga – gillar ni videotips? Funderar på att sätta ihop en lista med bra klipp jag sett varje vecka men vet inte om det är en bra idé?

kl 10. Det blir väldigt varmt och jobbigt att sitta framför datorn i svarta jeans så jag byter om till yoga pants. Sammanställer julrecept till en tidning vars deadline är idag. Skriver en faktura till ett mediebolag som jag gjort ett jobb för nyligen. Jag får en rättelse tillbaka ganska snabbt eftersom faktureringsadressen var felaktig, men också ett ”tack för ett bra jobb”. Det gör mig glad och stolt, det är nämligen min största kund (till omsättningen) någonsin. Extra viktigt att göra ett gott intryck då, liksom.

kl 11 ringer telefonen, det är postiljonen. Han står utanför min dörr med ett paket till mig och ville veta vår portkod, men jag får såklart total blackout! Efter några felsägningar ger jag upp, ber honom vänta på mig, och så åker jag ner själv och hämta paketet. Snark, alltid lika pinsamt. Den där portkoden sitter ju i fingrarna, inte i minnet. Men det gick bra, det var inget jättestort paket. Det innehöll lite julprodukter som jag ska promota här på bloggen snart. Så roligt jobb!

Kl 11.45 är jag klar med förmiddagens jobb, och saligt trött på att sitta framför datorn, så nu blir det paus för annat! Jag börjar med att diska samtidigt som jag lyssnar på ett avsnitt av en podcast som heter the school of greatness.

Därefter äter jag lunch som idag blev av den simplare varianten; havregrynsgröt som jag berikat med proteinpulver och jordnötssmör. Det var inte världens godaste gröt precis men jag blev supermätt.
Under tiden jag äter fortsätter jag kolla på youtubevideor i min watch later-list. Låter kanske som att jag slösar en massa tid med att kolla youtube, men det är korta videor och jag orkar sällan se dem till slut. Dessutom äter jag bättre och långsammare om jag får kolla på något, litet som små barn! Det är också enbart lärorika saker jag tittar på, enligt mig själv i alla fall.

Men, nog tar jag halvt onödiga mobilsurfpauser under dagen också! I’m only human.
Ser mitt namn i flödet. Hinner bli lite nervös innan jag får läsa texten som var låst bakom en betalvägg – men det var en bra artikel. Kort men informativ. Jag har copypeistat texten direkt i mitt instagramkontos kommentarsfält för er som vill läsa.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Nu undrar jag verkligen vad jag riktigt åt… #alwayshungryformore 🤣 någon som är prenumerant och kan berätta?

Ett inlägg delat av Malin Vesterback (@malinsdriftigheter)

 

kl 13 sätter jag mig vid datorn igen och börjar harva mig igenom följande uppdrag på listan. Skriver stolpar till en grundkurs om att starta e-handel som jag eventuellt ska dra i januari, men det är under förhandling.

Därefter började jag jobba med en presentation som jag ska hålla tisdag kväll. En inspirationsföreläsning som jag kallar ”den goda glutenfria maten”! Tanken är att berätta om naturligt glutenfri kost och förhoppningsvis motivera åhörarna att se på glutenfritt med nya ögon. Det är gott, det är näringsrikt och det är kreativt!
Vi får väl se hur jag lyckas imorgon.

14.30 dricker jag en kopp kaffe och äter en kokosboll. Jag kollar den sista videon i min titta senare-lista. Den heter ”12 Dumb Mistakes I Made My First Year as an Entrepreneur”.
Innehållet var tydligt riktat till unga män (det är väl enklast att tala till sig själv som yngre och därför blev det grabbigt) men råden var ändå vettiga och bra. Personligen kan jag skriva under väldigt hårt på misstag nr 2 och 3. Ugh.

Kl 15 bestämmer jag mig för att carpa höstsolen och sticker ut på en timmes rask promenad.

 

När jag kommer hem strax efter kl 16 tar jag en dusch. Blir akut hungrig och alldeles skakig där jag står under vattnet. Kanske gröten var för lite mat ändå. Efter duschen går jag raka vägen till köket och breder två knäckemackor åt mig med skinka, ost och saltgurka. Lägger mig i sängen för att återhämta mig.

16.40-ish kommer Jonas hem från jobbet. Han sliter av sig alla kläderna, ner till kalsongerna (!) och lägger sig i sängen bredvid mig. Inga konstigheter. Så tar han en 5 minuters powernap innan han svirar om
till träningskläder och sticker ut på en springtur. Det är enklast att ha det gjort före maten, tycker han. Skulle aldrig jag orka. Jag masar mig iväg till datorn och fortsätter kämpa litet med min föreläsning som jag jobbar med tills han är tillbaka.

About kl 18 är han hemma från löpturen. Han duschar och sen äter vi middag. Det blir ris och kyckling som Jonas köpt hem från jobbet. Himla smidigt att köpa hem rester från matsalen! Billigt också. 3,60 för två portioner.

Efter maten dricker vi kaffe och chillar i soffan. Bästa stunden på dagen! Vi kollar nyaste avsnittet av ”vår tid är nu” på arenan (veckans tv-höjdpunkt) och sen börjar jobb-pass 2. Han pysslar med sitt på sin dator och jag med mitt på min. Gör ännu ett litet ryck med min powerpointpresentation till imorgon och sen skriver jag detta inlägg.

Nu är klockan 21.54 och jag börjar känna mig lite sliten i axlarna av allt skrivande. Jag ska skriva en ny to do-list för imorgon och sen blir det nog att börja tänka på refrängen. Krypa ner i pyjamas, borsta tänderna, slöa lite i soffan och sen dra mig till sängs.

En riktigt produktiv, men ändå lugn dag har det varit. Jag vet att det stod i den där artikeln att jag satsar hårt på företagandet nu, men det var inte mina ord utan skribentens. Faktiskt så har jag väl aldrig satsat så MJUKT förut. Det är så himla härligt. Goals, som en kommenterade på min bild vid strandbrynet.

Ja, det är goals. Men som han sa i den där youtubevideon som jag länkade till; first rule of business is to stay in business.

Imorgon blir en lite intensivare dag igen.

 

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: