fbpx
Dagbok

Min utmaning; skriva mer om vardagslivet

Nu har mitt företagande och innehållsproducerande verkligen kommit igång och en del syns här på bloggen i form av samarbeten (men det är bara toppen på isberget). Jag kunde skriva mer om vad jag jobbar med – men det vill jag inte. Jag vill skriva mer om mig och mitt liv, som en klassisk blogg om dittan och dattan. Men då det är så sjukt svårt!

Jag behöver er hjälp.

Det är så svårt för mig att hitta något att skriva om som inte är jobbrelaterat. Mina veckor är fyllda av arbete. Jag jobbar med olika projekt och kunduppdrag som jag sprider ut jämnt över hela veckan. Jag gör hellre så än stressar må-fre och jag jobbar över hela dygnet (förutom när jag sover). Jag sover ganska länge, tar långa pauser för att göra hemmaysslor och andra ärenden, men är alltid ”på jobb”. Oftast jobbar jag rätt sena kvällar eftersom jag är kvällskreativ. Och har jag inbokade saker så ställer det förstås schemat och då kan upplägget vara precis tvärtom. It depends!

Det låter kanske galet men jag har hellre ett upptaget liv än ett pressat ekorrhjul-liv. Stressen att jag måste få allt gjort mellan 8 och 17, nej det går bort. I sånt fall kunde jag ju gå tillbaka till att ha ett ”vanligt jobb.” Det är en mycket lugnare tanke att ha hela dagen på mig. Och jag skäms inte för att jag lämnar matbordet om en kund ringer. Wifey’s got a business to run! Jonas tycker bara att det är spännande och vi får dessutom ännu mer att prata om.

Känslan när jag öppnat datorn kl 23 och lagt sista handen på ett projekt ger mig sådan tillfredsställelse. Då sover jag mycket bättre än om jag skulle ha något ogjort till följande dag. Men sån är jag.

Jag går också på en hel del events som kunde räknas som fritidsgrejjer men det är också jobb för mig… Nytta med nöje såklart! Men ändå. Jag rapporterar, fotograferar, bloggar och det är en prestation. Så det är inte den typen av innehåll jag är ute efter nu.

Ni kanske undrar hur relationen fungerar när jag jobbar så mycket? Tar det stryk? Nä. Men livet förändras ju, såklart, och vi har många drömmar kvar att förverkliga tillsammans. Det blir intressant att se hur vi löser allt. Då kanske jag har en vardag värd att skriva om.
Men hittills har det fungerat så att vi släpper varandra fria på fritiden, speciellt på helgerna. Han är mycket i hemknutarna och hjälper sin pappa och syskon med olika saker, är aktiv i idrottsföreningar, idrottar själv, är med i älgjakten… Två helger i rad har han jobbat i skogen, lö-sö, och röjt med motorsåg. Jag har inte klagat. Jag har jobbat med mitt företagande och pysslat med hemmet som jag trivs med att göra ensam.

Jag har jättesvårt att förstå par som kräver 100% närvaro av varandra om kvällar och helger. Jag skulle få så stress av det. Hur får ni någonting gjort? Vi är ett team ja, men såklart separata individer. Och vi har mycket kvalitetstid ändå. Jag och J umgås ju alla sena kvällar i veckan med varandra, äter oftast middag tillsammans och frukost på helgerna. Resten av tiden aktiverar vi oss med egna saker. Ibland tränar vi tillsammans men inte så ofta. Men för familjesamlingar och kalas försöker vi ändå alltid åka som ett par. Om du älskar någon – släpp hen fri. Vi har ändå varit tillsammans i snart 13 år så nånting kan jag väl om att hålla ihop (och trivas ihop).

Men tillbaka till vardagsskrivandet. Jag postade på min instastory en text om att jag skulle vilja vardagsblogga mer och bad om frågor och inputs på det för att komma igång.

Foto i timmen vore roligt! Det skulle förstås bli en hel del jobbrelaterat men å andra sidan – vardag innehåller ju både jobb och fritid. Men jag ska försöka göra det på något smidigt sätt.

Haha! Okej, nu inser jag att jag formulerat mig dåligt. 

Jag tycker inte själv att mitt liv är tråkigt. Verkligen inte! Det är stimulerande som tusan! Jag vill faktiskt inte slänga in några fler bollar i mixen. Men jag anser väl att underhållningsvärdet är ”så där” när det gäller vad jag egentligen gör om dagarna om jobbaspekten tas bort. En hobby eller intresse kanske? En hund eller ett barn att skriva om och dess utveckling? Finns ju inget sånt ännu.

Jag har ju bakat in alla mina intressen i mitt företagande redan så det blir ju inte så mycket kvar att skriva om då. Vill ju skriva om något som väger upp mot alla samarbeten, matrecept och företagstexter. Något nära hjärtat men alldagligt. Förstår ni vad jag försöker säga?

Jag måste helt enkelt försöka ta fasta på små moments som uppstår och skriva ner dem vartefter det uppstår. Låta livet hända åt mig, helt enkelt. Spontant content.

Åh, vilket bra upplägg till artikel! Det ska jag skriva om (men det igen blir ju min professionella åsikt eftersom jag är restonom).

Har ni andra förslag på innehåll på den här bloggen? 
Tycker ni att det redan är en bra mix eller saknar ni något?

 

kommentarer

 • Jasmine - Mitt gröna samhälle

  Du kanske inte tänkte på det här inlägget som ett vardagslivsinlägg, men så uppfattade jag det. För mig är det inte så intressant att läsa att någon satt en fredagskväll och tittade på Så ska det låta med en chipspåse i handen. Däremot är just såna här inlägg intressanta. Där man funderar kring sitt liv. Det är vad jag kallar en del av vardagen. Att skriva om hur man fungerar som par, diskussioner som förs vid matbordet, tankar om livet helt enkelt. Hur du fungerar som människa, etc. Du kanske tänker att det är på något sätt jobbrelaterat, men jag tycker det känns mer vardagligt.

  Tycker du gör ett bra jobb redan med det! 🙂

  • malinsdriftigheter

   Nu när du säger det så… det här var ju trots allt en vardagsreflektion. Kul att det uppskattas. Tack! <3

 • Julia

  Ja, mera vardag! Kan du visa hur ni bor? jag tror jag inte har sett det på bloggen eller så har jag helt enkelt missat! Ett foto i timmen brukar vara lätt, så kommer ju både jobb + vardag fram 🙂

  • malinsdriftigheter

   Haha, det finns en anledning till det! ?? Okej men jag ska visa lyan nån dag. Kanske video är enklast.

  • malinsdriftigheter

   Hm ja, kanske. Men min tanke med åsikt-kategorin är mera…samhällskritik? Jag har än så länge bara ett inlägg i den kategorin för det är så jobbigt för blodtrycket att skriva dem. ? Kanske kunde göra mindre antstiga ryt som passar sig under vardagsbetraktelser. Vardagsmorr.

 • Sara

  Jag kan också tycka att det är intressant att blogga om ”små saker i vardagen” också. Okej en här ovan tyckte kanske inte det 😛 men jag kan nog tyckta att en ”spegelselfie” med hej här är jag, vad är dagens planer osv. osv. Eller nu har jag varit ute och promenerat, eller vad som helst också kan vara intressant att läsa 🙂

  • malinsdriftigheter

   Ja och speciellt med tanke på att jag sällan gör sådana inlägg – så kunde det ju tillföra något lättsamt till mixen. ? Det känns som att ja gärna skulle skriva bredare, alltså något för alla! Så alla åsikter räknas.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: