fbpx
Bröllop,  Dagbok

Maxat med karkki! Vår candybar till bröllopet

I samarbete med maxikarkki.fi

Wow! Mitt inlägg om bröllopsfesten slog ju alla rekord. Kul att så många klickade sig in och läste. Jag ska raskt gå vidare i bröllopsserien med att skriva om den där söta överraskningen jag hintade om.

Nämligen – vår candybar!

Jag har länge närt ett kreativ sug efter att få ställa fram en godisbuffé. Men som med så många andra liknande kalasidéer så behöver man ju vänta in ett festligt tillfälle att förverkliga den på. Ett bröllop, till exempel.

Och med inspiration från amerikanska bröllopsfester så gjorde jag min egen variant på en typisk candy bar a’la pinterest – en karamellhörna. Ville verkligen att det skulle vara roligt för både stora och små så jag försökte dekorera med lite klass, ändå.

För att lyckas med projektet tog jag kontakt med nätbutiken maxikarkki som säljer godis i bulkförpackningar direkt till konsumenten.

Maxikarkki lanserades 2017 och har tagit de finska konsumenterna med storm. Det är kanske inte så förvånande med tanke på att filmuthyrningarna (med sitt godissortiment) minskat så mycket. Det är ju helt rimligt att tänka sig att även godishandeln flyttar allt mer ut på nätet.

Jag diggar verkligen maxikarkkis företagsidé – så himla smart och praktiskt när man ska ordna kalas och inte orkar ränna i butiker och plocka allt godis själv! Tänk också hur mycket deras sortiment kunde expandera från godis till kalasprodukter – speciellt inom temat bröllop. Det är verkligen tidskrävande att leta efter partygåvor och påsar etc.

Inte för att företaget behöver någon hjälp med utvecklingsidéer. Maxikarkki har redan nu drygt 1000 olika godsaker i sortimentet att välja mellan varav ca 50% har tillkommit tack vare kundernas önskemål. De säljer godispåsar, lösgodis, chips, lemonad, energidricka och chokladaskar. Produkterna kommer från Finland, Sverige, Norge, England, USA och andra Europeiska länder.

Målet för satsningen är att erbjuda Finlands bästa godissortiment till de bäst priserna. De norska rötterna (huvudbolaget finns i Norge) kan skönjas genom partnerskapet med Norwegian, vilket innebär att man kan samla Norwegian Cashpoints när man handlar. Coolt!

Maxikarkkis kontor och administration finns här i Vasa men lagret håller de på Åland. Därifrån levererar de paket på 2-4 vardagar till alla landets postkontor och paketautomater.

Nätbutiken var enkel att använda. Jag valde exakt vilket godis jag ville ha och två dagar senare kunde jag hämta det på posten. Så smidigt!

KARAMELLHÖRNAN – HUR VI GJORDE

Kvällen före bröllopet, när vi ställde i ordning i festlokalen, dukade jag fram alla karameller. Jag hade trälådor, glasskålar och godisskopor med mig hemifrån.

Precis innan vi skulle åka hem slog det mig att vi nog måste täcka över karamell-hörnan på något sätt – annars kommer ju barnen att gå loss på den direkt när de anländer till festlokalen! Vi löste problemet med att hänga upp överbliven pappersduk på väggen som ett litet tält. Inga konstigheter- haha! Vi åkte hem och sen tänkte jag inte så mycket på godiset mera.

Sen kom dagen D och vi var upptagna med att bli gifta. Tanken var att jag skulle dra bort pappret från godishörnan någon gång i samband med kaffet, efter att vi ätit. Jag höll nästan på att glömma bort det faktiskt, men när vi tagit åt oss bröllopstårtan och druckit kaffe klart slog det mig vad jag glömt! Barnen hade blivit lite otåliga och jag ville hitta på någon aktivitet så jag drog dem med mig till bufféområdet för att slita bort pappret. Jag berättade givetvis inte vad det var för något kul där bakom…

Folk började förstå att det var något på gång och jag tog tillfället i akt att göra en liten show av det hela, så jag viftade att folk skulle komma och titta! När det blivit en liten folksamling kring bordet började jag sakta slita upp pappersduken uppe i hörnen för att sedan dra ner allt på en gång (för största dramatiska effekt).
Pappret slets ner och godiset uppenbarade sig. Det gick det ett sus bland gästerna. ”OJ så mycket godis!” Jag blev litet ställd själv av den högtidliga stämningen, måste jag väl erkänna.

JAG FICK STÅPÄLS! skrattade flera av gästerna. Jag kände mig som jultomten, alternativt Oprah Winfrey.

Barnen blev så tagna av synen att det tog dem några sekunder att greppa vad de såg.

När barnen hämtat sig från chocken förklarade jag för dem hur de skulle göra. Ta en kopp och bara plocka några karameller åt gången, visst? Jag blev imponerad över hur försiktiga det var, även fyraåringarna! Trodde verkligen de skulle riva ner allt och börja fajtas om plocktur. Men det gick bra.

Jag kan rekommendera chock-taktiken alltså.

Aldrig hade jag väl tänkt att det skulle bli en så stor grej av min godishörna – men jag är jätteglad för att det blev så!

Synd bara att Jonas missade allt. 

Han gick på toaletten EN GÅNG på hela festen och precis då när jag täckte av godishörnan. Herregud, vilken miss av mg! Jag tänkte inte ens på att han inte var där!

Men som sagt, allt skedde ju helt spontant och det är ju alltid så de bästa minnena skapas. Jag tror inte att barnen glömmer min godishörna i första taget.

Innan gästerna åkte hem fick de plocka med sig godis i små påsar.

Totalt hade vi 25 kg godis att fördela (så mycket som gick att få per låda fraktat). Det blev en hel del godis över, faktiskt. Men samtidigt så skulle det ha sett så fjuttigt ut annars.

Godiset som blev över tog vi med till våra respektive jobb, och det är inte precis som att någon klagat!

Jag vill rikta ett stort tack till maxikarkki för att ni hjälpte oss att fixa ett så roligt minne. Det var så himla lyckat! Vi kommer garanterat att beställa igen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.