fbpx
Dagbok

Freelancer eller hemmafru på heltid?

Det är många som undrar vad jag riktigt jobbar med ”på företaget”.
Jag brukar retas och säga att jag är ”professionell hemmafru”. Haha!

Lagar mat, pysslar och bloggar dagarna långa. Det låter så kul!
I alla fall för mig.

Och visst är det en stor del av vad jag gör, men inte allt förstås.
Inte är det min officiella titel heller.

Det råkar sig nu bara att sånt som jag är bra på, och som jag tycker om att göra, är perfekt grund för en hemmakarriär. Att vara en ”domestic godess” är faktiskt rätt bra business. Så varför inte köra fullt ut som freelancer?

Svårt att avgöra om jag sparkar patriarkatet i arslet när jag skriver så här eller om jag gör mig själv till ett offer för det? Halåå – vi skulle ju frigöra oss från hemmet och ta styrelseposter!?

Men allvarligt, jag trodde att jag gjorde ”en man utav mig själv” när jag gick på restaurangskola i sex år (både YE och YH), men i själva verket var det ju en hushållsskola på steroider jag gick, med företagsekonomi och allt! Jag kan lika gärna föra den kunskapen vidare till konsumenterna och slå mynt av den. Hjälpa andra med mina idéer för hemmet.

Så, vad är det då jag gör?
Jag är innehållsproducent! Skapar det där eftertraktade ”content” som du söker dig fram till  när du googlar något. Jag jobbar både med min egen site och andras. Jag gör även konsultuppdrag och håller kurser.

Så där har ni två ben att stå på redan.

Men jag vill inte förlita mig enbart på att sälja tjänster. Jag vill också ha någon egen produkt att sälja och marknadsföra (och jag är färdig med att driva butik) så därför har jag valt att skapa digitala produkter i form av e-böcker. Det ska bli så sjukt spännande att lansera min första e-bok här nu i november! Nya recept på glutenfritt bröd. 

Men reklamsamarbeten på bloggen då? Är inte det big business?
Jo, visst. Jag gör det nog gärna, men det är inte mitt huvudfokus. Det innebär ju också en sjuhelsikes press på sig att vara populär och ha många följare (Erik Saades – popular spelas i mitt huvud). Och det är inget som jag går igång på alls. Klart att det är roligt att vara omtyckt men det är också en sjukt ostadig grund att stå på.

Det pratas (tjafsas) mycket om att vara en influencer dessa dagar, som i en sorts levande reklampelare, och att det skulle vara det enda sättet att leva på sin blogg. Men det är det verkligen inte! Jag trivs inte alls i det facket. Det finns andra vägar att gå.

En sak som jag ser fram emot att göra nu är att blåsa liv i mitt gamla brand MALINS MAT. Det är också första gången i världshistorien som jag ger den delen av företagandet så här mycket tid. Inget café, bageri, butik eller e-handel eller annat jobb som ska skötas först.
Jonas ser också fram emot Malins mat, haha. Som provsmakare! Blir med andra ord mycket hemlagat hemma hos oss nu när jag ska börja skapa fler recept igen.

Hoppas att ni blev klokare nu kring vad jag pysslar med. Läs gärna min sida TJÄNSTER där jag nu (äntligen) sammanfattat allt som jag gör.

Utöver detta har jag bestämt mig för att blogga ytterst sparsamt om mitt arbetsliv framöver. Mitt bloggande gick ut på det så länge – och jag är supertrött på det! Det leder bara till jämförelsehets och onödig konkurrens-hets. Jag tycker inte heller att de ger så bra bild utåt att konstant humble bragga om hur mycket jobb man har och hur roligt det är. Varför måste man i så fall skriva så mycket om det? Vad försöker man bevisa, liksom?

Jag har inget att bevisa mera. Jag vill bara leva mitt liv – som professionell hemmafru! *flabb*

Alltså förlåt, men jag skrattar ihjäl mig åt det där uttrycket. Det är så vrickat men också så himla härligt!
MEN LÅT OSS ALDRIG PRATA OM DET IGEN.

Bara häng med på resan och håll i er!

En annan sak; jag har slutat dela länkar i finlandssvenska bloggare-gruppen. Vill koncentrera mig på mina egna fb-sidor. Så följ gärna bloggen på fb: malinsdriftigheter och receptsidan Malins mat .

Ha en fantastisk helg!

KRAMAR, Malin

 

kommentarer

  • Julia / Grön i Åbo

    Så bra att du skriver det där om att det tjafsas för mycket om att vara influencer för jag tror faktiskt det är något många går och har ångest över, att de inte är influencers. Så länge man gör något man själv gillar. Och jag tycker du skall kalla dig professionell hemmafru, det är bara roligt 😀

    • malinsdriftigheter

      Ja men eller hur? Jag får sånt sjukt mindervärdeskomplex av influencer-fokuset. Och hur realistiskt är det egentligen att ALLA bloggare ska bli megakändisar för att lyckas? Hur många profiler orkar folk följa liksom? H. Professionell hemmafru

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: