fbpx
Dagbok

Vår bröllopsfotografering

Tack för kommentarerna (här och på andra ställen) om min ”vigselberättelse”. Puh, det är ganska tungt att skriva om alla delar av bröllopet, men snart är allt dokumenterat!

Idag tänkte jag komma till del fem – fotograferingen. Det här var ett av de momenten som gav mig mest huvudbry, faktiskt. Att få till det hela rent praktiskt alltså tidsmässigt o.s.v. Mina modell-skillz litar jag nog på (en har ju övat).

Vi hade planerat att ta våra bröllopsporträtt direkt efter vigseln, men det fanns ett problem. Vi kunde inte hitta något bra ”fotoställe” i byn att åka till! Järnspikar.

Vi bestämde oss därför för att ta bilderna vid kyrkan.
Det finns en liten stuga bredvid kyrkgården nämligen som jag blivit lite förtjust i under alla våra färder till begravningsplan. Ett gammalt trähus med en vildvuxen trädgård och en vacker gärdesgård. Det fick bli vår fotoplats!

Jag kan inte säga vems gård det är eller ge er någon histora kring den. Men jag skulle gärna veta mer!
Någon av mina läsare kanske kan berätta mer om den lilla gården?

Men här kom huvudbry nummer två: hur få iväg gästerna från kyrkan på ett snyggt sätt? Jag ville ju helst inte ha publik vid fotograferingen. Och brudparet brukar ju åka iväg först? Så det måste vi ju få till på något sätt så att det blir ett naturligt flow. Men hur?

Det var Jonas som kom med förslaget.
Vi sätter oss i bilen direkt efter vigseln och åker iväg – men vi åker inte till festplatsen utan tar bara en liten sväng upp till skolan. Där gömmer vi oss en stund tills kusten är klar – och sen åker vi tillbaka till kyrkan och fotograferar!

Det var också precis vad vi gjorde.

Min kollega Linda hade varit så snäll och ställt upp som bröllopskjuts och hon kom tillsammans med sin sambo Joacim som körde.

Jag hade fixat ballonger från Flying Tiger- butiken i stan som Linda knutit fast. Tyvärr hölls ballongerna inte fast hela färden vilket jag skrattade gott åt. Såg framför mig hur de landat på knepiga platser i byn, som rävfarmen till exempel. haha!

Faktiskt så hade Anna sett en ligga på en åker. Vad ska bonden tänka?

Vi gömde oss vid lågstadiet en stund som planerat. Jag var väldigt uppspelt minns jag! Men det hela kändes fortfarande väldigt surrealistiskt.

Vi kom tillbaka till kyrkgården. Alla gästerna hade åkt iväg förutom svägerskan Anna (kreativ assistent och alltiallo) och fotografen Emma med pojkvän Viljam (fotoassistent) som väntade glatt på oss.

Vi började att ta bilder framför gärdsgården.

Som jag redan berättat var det storm den här dagen så Jonas fick hålla i slöjan bakom min rygg för att den inte skulle fäkta åt alla håll! Som tur var det lite lä inne på gården.

Viljam tyckte att vi hade ett riktigt Carola-moment med all fläkt! Jag sjöng första raderna av fångad av en stormvind som svar. 🙂

Sen klättrade vi in på gården. Mina fina, vita (tygklädda) klackar sjönk djupt ner i leran. Men vad gör man inte för en bra bild! Inga konstigheter.

Bilden nedan är min favorit. Det var Emmas idé att vi skulle sätta våra pannor mot varandra! Kändes lite lustigt men det såg ju onekligen bra ut på bild. Så testa själva när det är er tur!

Bilderna framför huset blev också jättefina, precis som jag sett framför mig.
Får ni nordisk känsla av dem? Själv tycker jag de känns lite…amerikanska! Old fashioned country style, ni vet. Eller så är det bara önsketänkande. Tihi.

Bilden nedan hade vi tänkt använda för tack-korten.

Stort tack till Emma Buss som fotograferat! Alltid ett nöje att anlita unga talanger!

Jag bokar ofta kvinnor som är i min ålder eller yngre, för de är de bästa! Alla levererade också, som jag visste de skulle göra.

Vi fick de första bilderna av Emma redan efter en vecka, uppladdade i dropbox. Allteftersom fler bilder blev klara ploppade de också upp i den delade mappen! Så det var superkul att kolla dem på det sättet.

Kan varmt rekommendera Emma som bröllopsfotograf!


Mer om bröllopet i nästa del, festen… 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.