fbpx
Bröllop,  Dagbok

Låt kärleken slå rot – min brudbukett

Jag hade egentligen tänkt publicera del tre i min bröllopsserie idag, om själva vigseln (som utlovat). Men det inlägget behöver lite mer tid på sig ännu, så därför tar jag ett annat tema här emellan; brudbukett och bröllopsblomster!

Blomsterarrangemangen är ju en stor del av ett bröllop och jag lade ner rätt mycket tid på att fundera ut hur jag egentligen vill ha det. Eller vi, då.

För mig kändes det viktigt att få in återbruks-aspekten i blomsterplaneringen (och Jonas tyckte det var en fin tanke).

Jag älskar snittblommor men älskar tyvärr inte känslan av att se dem vissna och dö! Därför valde vi till exempel att inte köpa sedvanliga snittblommor till dukningen.

Istället köpte vi miniväxter från plantagen,kalanchoe i vit och lila (rosa var slut), och små vita krukor att lägga dem i.

Några av miniväxterna tog vi hem och resten gav vi bort åt folk som hjälpt oss på olika sätt.

Det känns fint att se på dem nu, ett minne från dagen.

Min brudbukett, och matchande corsage till Jonas , beställde jag från blomsteraffären Anemone här i stan.

Bukettens huvudingrediens var (på min något ovanliga begäran) en succulent! En kaktus! Herregud.

Jag ville nämligen ha någonting i min bukett som jag enkelt kunde plantera om efteråt som ett minne och jag älskar ju succulenter – så varför inte liksom? Succulenten omfamnas av vita rosor, vit astillbe, vit veronica, rosa kvistrosor (samma som i mitt hår) lammöron och hallonblad.

Buketten pyntades med tyg som blev över från min klänning när den kortades hos sömmerskan.

Visst härlig detalj? Jag har sparat banden också.

Herregud så nöjd jag blev med buketten. Tack, tack Linda!

Jag tyckte om att den inte blev för stor och maffig utan liten och nätt. Jag och svägerskan har diskuterat det här mycket och hon gav mig många bra råd också hur man ska tänka med buketten. Den ska absolut inte vara för stor och man ska hålla den lågt framför sig (typ vid skrevet). Det var också mitt mantra under fotograferingen. Håll INTE buketten som en glass!

Buketten ska ju vara en dekoration, inte överskugga klänningen.
En annan sak som Anna lärde mig – håll INTE i kvistarna! Man ska hålla i bandet. 🙂

Även Jonas fick en minibukett som corsage. Så bedårande! Visst skymtar ni lite klänningstyg där också?

En vecka efter bröllopet bröt jag upp buketten och tog vara på succulenten.

Jag är inte så förtjust i att torka och spara blommor, men de här ljuvliga lammöronen tog jag vara på faktiskt. Vilket naturens under, alltså. Så mjuka och fluffiga. <3

Tja, låt kärleken slå rot!

Jag lät succulenten stå i vatten i några dagar innan jag planterade den i en kruka.
Nu står den här på mitt arbetsbord. Än så länge ser den ut att ha klarat sig bra! 🙂

kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: