fbpx
Dagbok,  Skönhet & spa

Min brudsminkning och styling med produkter från Dermosil

I samarbete med Dermoshop Ab

Min bröllopsberättelse har nu kommit så långt som till kvällen före bröllopet (läs om förberedelserna här). Min svägerska Anna har instruerat mig att ta en dusch och tvätta håret riktigt noggrant (vilket jag gör). Vi ska träffas på lördag morgon och styla mig – så då måste håret vara riktigt rent för att lockarna ska hålla.
Hon har också instruerat mig att klämma in lite mousse i längderna så att det hinner torka på vägen. Vi ska nämligen fixa mig på Annas jobb, wasa teater, och det är ett kvarter ifrån där jag bor. Månne moussen hinner torka på vägen dit.

Men jag är inte orolig för mitt hår, egentligen. Jag har redan hunnit testa fiber moussen från Dermosil och jag känner mig trygg med att mina lockar kommer att hålla med den. Den är, helt ärligt, min favorit av alla hårstylingprodukter i Dermosils sortiment. Faktiskt, av alla hårmousser som finns så är den BÄST.

Man kan lita på den.

Anna har varit min personliga frisör och make up artist ungefär lika länge som jag sällskapat med Jonas, (tolv år!) så hon kan mitt hår på molekylnivå och vet hur det beter sig (mitt hår har en egen vilja).

Vi brukar för det mesta använda Dermosils produkter i familjen – så det var med stor glädje som jag veckan innan bröllopet fick mottaga en hel låda med smink- och stylingprodukter från Dermosil.

SÅ. HIMLA. LYX.

Lustigt nog hade Anna redan sponsrat mig med en flaska djuprengörande schampo från Dermosil innan hon fick nys om detta samarbete! Det brukar fungera så att jag beklagar mig över något över kaffet (tänk om jag inte får håret rent – vad gör vi då) och några dagar senare får jag en flaska av Anna med en lösning på problemet.

Så även om schampo inte ingick i det aktuella samarbetet så vill jag varmt rekommendera dermosils djuprengörande schampo för er som har krävande uppsättningar på gång. Det fick ordning på mitt feta och metalltyngda hår (kopparrör = döden för håret). Mycket bra.

På lördagen, prick klockan åtta, står jag utanför porten vid teatern. Solen skiner och det är alldeles lugnt i vår stadsdel. Trefaldighetskyrkans klockor klämtar åtta slag.

Pirret.

Anna öppnar den tunga dörren med en hand, och i den andra håller hon en kaffemugg. Kom in kom iiin! Business as usual, hon har mycket att stå i denna dag. Hennes lillebrors bröllopsdag.

Jag däremot har bara ett jobb kvar nu – att stå brud.

Vi börjar med att lägga värmespolar i mitt hår som Anna redan värmt upp. Medan de sitter i håret och gottar sig i fibermoussen blir jag sminkad.

Bilderna nedan tog jag när jag kom hem (vi var för stressade för att fotografera vid teatern).

Visst fint?

Innan storyn fortsätter kommer jag nu att visa upp produkterna vi använde och dela med mig av några spontana reaktioner på dem.

 

Dessa produkter nedan använde vi till ansiktet; själva grunden då.

GRUNDEN: lystergivande primer | ögonskuggsprimer | make up créme | flytande concealer | ideal puder | rouge peach | uppfräschande make up fix | Tillbehör: 3D makeupsvamp | makeupborste | foundationborste | rougeborste

 

Till ögonen m.m. bad jag personalen plocka ihop färger på temat ”peach” och ”grape” (mina favoritfärger).

Jag fick vad jag önskade mig!

En ny bekantskap för mig – magnetic ögonskuggspalett! Du väljer själv fyra färger (dina favoriter) och placerar dem i asken. Där hålls de stadigt tack vare magneterna på baksidan.

En annan ny produkt för mig var den vattenresistenta eyelinern i tuschform. Smidig att använda!

Men mest imponerad blev jag nog över ögonbrynsfärgen i krämform med tillhörande borste och pensel. Jag målar mina ögonbryn varje dag och en bra ögonbrynsprodukt simplifierar alltså min vardag enormt mycket! Tack vare den sneda penseln fick jag exakt precision också på mina linjer. Kan varmt rekommendera!

ÖGON & BRYN: Magnetic ögonskugga | Duo Ögonskuggsborste |  Maximizing Moist Proof mascara | Moist Proof Eyeliner | Moist proof ögonbrynsfärg

LÄPPAR: Flytande matt läppstift Chestnut 

HÅRSTYLING: Hårspray Structure & Volume | Fibermousse

Jag fick även testa saltvattenspray som vi dock inte använde till min brudkamning men däremot har det blivit en riktig vardagsfavorit för mig när jag jobbar. Jag använder det nästan varje dag!
Så här går det till: Jag stiger upp, applicerar generöst med saltvattenspray i mitt bångstyriga, självlockiga hår – rufsar till det ännu mer – och fäster sedan håret i en rufsig hästsvans i nacken. Klart!

Dermosil var också vänliga och plockade ihop lite smått och gott till toaletterna på festen. Det är ju inga fråga om några lyxtoaletter i en bygdegård – så produkterna gjorde av den anledningen ganska stor skillnad.

Men – håret då?

Ja, vi kom väl så långt som till värmespolarna – visst? Fibermoussen gjorde sitt jobb – jag hade riktigt ”bouncy” lockar! Och när de tuperades fick jag full afro! Ni som följde min instagram story den här dagen vet att jag talar sanning – ni andra får bara lita på mitt ord. Tyvärr hade jag inte nerver till att fotografera några ordentliga bilder i det här skedet (och inte Anna heller). Jag är väldigt håröm så jag fokuserade på att överleva Annas tuperande. Och hon ja, hon fokuserade på att tupera mig.

När håret tuperats klart fästes det i en stadig, men lite rufsig knut. Min pannlugg flätades i en fiskbensfläta över hela pannan – det gjorde ont ska ni veta. Men värt det! Slöjan tryckte hon in så hårt i bakhuvudet att det tog fäste i själva hjärnbarken (ehrm). Men det var också nödvändigt för det blåste rejält på eftermiddagen.
REJÄLT.

Slutligen fäste Anna lite rosor och blad i frisyren och sen var det klart!

Tack Dermosil för ett superbt samarbete! Ni är BÄST!

 

I nästa inlägg om bröllopet ska jag skriva om det pirrigaste av allt.
Vigseln.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.