fbpx
Dagbok

Ändrade planer i bokutgivningen

När det gäller mitt företagande är jag min egen chef. Och i helgen tog denne chef ett exekutivt beslut. Man kan säga att jag nog kände att det var hög tid att hålla utvecklingssamtal (med mig själv).

Jag har märkt att du är omotiverad och att boken har fastnat.
Vill ju inte bromsa din kreativitet men, är det inte lite för svårt för dig det här? Du har ju så mycket annat på gång just nu som är jätteviktigt för dig. 
Tror du inte att det finns en bättre lösning? 

Jag kom ut ur mitt imaginära ”rum hos chefen” med ett beslut. Min nya bok ”Malins supermat” skjuts fram till början av nästa år. Det funkar inte.

Ugh. Att skriva detta känns precis som pannstått kaffe smakar. Helt okej, men lite surt.

Det är inget fel på projektet. Jag tycker fortfarande att det är en jättebra idé och jag tror stenhårt på temat  – men timingen känns helt fel. Både för temat och MIG. Jag är inte riktigt DÄR ännu. Jag har valt tema efter vad som låter bra i en stödansökan och inte vad som är vettigast för mig just nu. 

Hela tanken med mina e-böcker är ju att de ska simplifiera mitt skapande – varför känns detta projekt då så svårt och tungrott?

Jag måste ändra strategi! Jag måste ge upp detta! F*n!

 

Jag hatar verkligen att byta riktning mitt i ett projekt (jag härdar hellre ut och förlorar med hedern intakt). Men det fina med att kapitulera är ju trots allt perspektivet det ger.

I samma stund som jag tillät mig själv att bromsa upp, fick jag nämligen en ny idé. En sjutusan till smartare idé (om jag får säga det själv).

För; om jag ska vara riktigt ärligt mot mig själv – det är ju ändå mina brödrecept ni väntar mest på, eller hur? Det är det mest skriande behovet på mina tjänster – och jag ska för en gångs skull låta affärskvinnan i mig bestämma över konstnären. 

Så här kommer jag att göra:

Jag kommer att plocka ut alla de nya glutenfria brödrecepten som jag skapat för supermat-projektet och istället publicera dem i en helt ny e-bok. 
MALIN BAKAR: GLUTENFRITT BRÖD kommer den att heta. Den boken kommer att hålla deadline och lanseras i oktober 2018. 

Samtidigt bantas supermat-bokprojektet ned (som konstaterat; boken innehåller ej brödrecept längre) och fokuserar på vardagsmat a’la wellness blogger. Japp, jag får slipa på den beskrivningen… Men ni förstår! Den e-boken planerar jag släppa våren 2019. 

Mitt mål är att släppa minst 2 e-böcker i året, men gärna fler (beroende på min livssituation).  Jag tänkte köra på teman enligt två serier:
MALIN BAKAR: X 
och
MALINS x-MAT (VEGOMAT/VARDAGSMAT/FESTMAT etc. )

Och hujedamej nu är det sista gången jag skriver om vad jag SKA göra! Jag kan bli så trött på mina egna orealiserade projekt-utläggningar ibland. Jag hatar att fastna i planeringsstadiet. Det är så mycket roligare att skriva ”allt detta har jag nu gjort”. Jonas Gardell sa någonting i en intervju en gång som verkligen slog an i mig – prata aldrig om att du skriver bok! Lägg energin på att skriva den och SEN pratar du om den. Så vill jag ju vara. Men tänker, att jag måste förklara mig varför jag går och ändrat mig så här.

Men här har alltså ingen bok blivit gjord ännu och jag är tillbaka på ritbordet.
Men det känns vettigt, ändå. 

Nu ska jag inte återkomma till det här ämnet förrän jag har en bok klar att presentera åt er. Tummis!

kommentarer

  • Kugge

    Det bästa med att vara sin egen chef är ju just att det går att fatta såna beslut! Du vet nog själv bäst och det där låter riktigt klokt! Lycka till!

    • malinsdriftigheter

      Tack Kugge! Jo, jag har en bra chef 🙂 sympatisk och så där. Lite trög bara! Låter mig gå i fel riktning för länge innan hon gör nåt åt saken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: