fbpx
Dagbok,  Företagande & karriär

En hållbar livsstil i balans är vårt främsta vapen mot utbrändhet

I förra veckan fick jag chansen att banda ett podcastavsnitt med en person som inspirerat mig massor det senaste åren; nämligen Cecilia som driver webbplatsen morotsliv.

Jag åkte ut till hennes sommarställe i Tjärlax och det var som ni ser på bilderna – en riktigt härlig dag!

Jag passade på och fotograferade litet. Det är kul att fotografera något annat än mat som omväxling.

Morotsliv är en blogg (eller databas, enligt henne själv) som ger råd om hållbar livsstil, hälsa och kost. Men det är inte nödvändigtvis Cecilia life hacks i hemmet som inspirerar mig mest – utan det är nog Cecilia som person!

Jag beundrar människor med förmågan att vända motgång till framgång, speciellt ur ett sådant underläge som utmattning. Hon är verkligen beviset på att en burnout inte behöver vara något negativt, snarare början på något nytt. En vägvisare mot en hållbarare livsstil. Jag tror att Cecilia skulle beskriva hela episoden som sitt uppvaknande. Det låter flummigt i text, men mitt intryck av henne är att hon är väldigt pragmatisk och tydlig i sitt sätt att diskutera. Jag däremot är ju superflummig i jämförelse. Ni som lyssnar på avsnittet nu får ett litet smakprov på det, haha!

Summa summarum; Ur spillrorna uppstår något nytt, om man vill det.
Det kan jag relatera till.

Jag minns första gången jag råkade på Cecilia irl, i matbutiken i Sundom. Det var flera år sedan, när hon ännu bodde i sitt hus och jag hade min butik i byn. Jag minns det så tydligt eftersom jag blev så fascinerad av hennes barfotaskor! Och kanske aningen starstruck, som man kan bli på en liten ort. Man vill ju inte glo – men kan ändå inte låta bli. Det är så häftigt med folk som vågar vara sig själva och följa sina övertygelser.

Sen åkte Cecilia till Thailand för att leva som digital nomad i ett år och då läste jag hennes blogg som flitigast. När hon kommit hem frågade jag om hon hade lust med en kaffe! Då blev vi äntligen bekanta.

Så för mig var det i alla fall ett riktigt kärt återseende att få göra detta avsnitt. Ännu ett kärt bloggers unite i denna podcast. Och sommarstället i Tjärlax var helt ljuvligt. Och så varmt det var! Svetten rann på oss båda men vi poddade tappert för det. Hoppas att ni tycker om avsnittet. <3

Nedan kan ni lyssna på podden, avsnitt 19 med Cecilia.
Utan att avslöja desto mer om innehållet så kan jag säga att det kom att tangera väldigt mycket hållbar livsstil, stress och välmående. Inte så där jättemycket business, i alla fall inte för att vara en podcast om företagande. Men som Ila sa; det här ÄR ju min business!
Så sant, så sant.

Från blogg till företag – från utbrändhet till glödhet. Här har ni  morotsliv! 

 

I det nittonde avsnittet av våga satsa-podden besöker vi Pörtomfödda Cecila ”Ila” Norman på hennes sommarställe i Tjärlax. Vi pratar om hur ”morotsliv” kom till och hur det blev ett företag. Vi pratar om kost och välmående, utbrändhet, medieproduktion och hennes flytt till Stockholm – är det andra ”vibes” där? I alla fall har Cecilia äntligen börjat kalla sig influencer, efter pepp från svenska bloggare. Trevlig lyssning!

kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: