fbpx
Dagbok

Guldgusti

Jag tror att det var Linnea som (guld)myntade det här ljuvliga uttrycket ”guldgusti” och visst är det ett passande namn för en månad som för så många betyder nystart, förväntansfullt pirr och glada händelser.

Vad vi ska kalla det omvända, alltså den negativt laddade återgången till jobbvardag och andra förpliktelser efter semestern- ja det får jag ta och grunna på. Kanske galler-gusti. Eller galg-gusti, höhö.
Men de förslagen är givetvis inte lika fyndiga som guld-gusti. Ska erkänna att det tog mig ett löjligt bra tag att fatta Au-kopplingen.

Me <—
the point —>.

Det börjar vara ett tag sedan jag öppnade Maols tabeller, må sägas.

 

Idag har jag på sätt och vis inlett detta ”gallergusti” genom att återgå till mitt vanliga kontorsjobb PÅ KONTORET. Jobbar alltså inte hemifrån längre som jag fått göra hela juli.

Men det var riktigt skönt faktiskt att bryta upp från mitt svettiga home office. Rogivande på nåt vis… att se saker och ting återgå till det normala (även om det inte är det riktigt det ännu, men nästa vecka så).
Jag brukar inte gilla ”det inrutade” livet annars så mycket. Men jag har haft svårt att sova på sistone och känt en del stress med all bröllopsplanering m.m. så av den anledningen kändes det tryggt att få komma tillbaka till rutinerna och få lite mera kontroll på läget.

Jag har spenderat största delen av arbetsdagen på att få styr på kalendern och planera arbetet i augusti och det hade också en lugnande effekt på mig.

Ni kanske har hört uttrycket dubbel bokföring? Nå, jag har dubbel kalender-föring. En digital (för ärenden på mitt jobb) och en handskriven. Har precis köpt en ny, rosa kalender som jag tycker kan få sätta tonen för det kommande 12 månaderna.

Jag vet inte hur ni funkar, men jag måste ha en fysisk kalender som jag kan klottra i! I den handskrivna kalendern samlar jag precis allt jag har på gång och jag har sannerligen ingen backup för den. Riskabelt, kan tänkas. Men jag kommer ihåg saker bättre om jag får pricka in det för hand med tillhörande ”klott”. Min kalender på datorn känns mer som en bokningsportal för att planera möten och synka sitt schema med kollegorna. Ingen plan på något sätt. men det är kanske dumt att ha båda?

 

Skaka-galler-gusti, alltså. Men mest av allt är det nog ett riktigt guldgusti på gång för mig i år – och det är jag så tacksam för! De senaste fem höstarna som småföretagare har inte varit så roliga alls, faktiskt. Bara trögt. Inte förrän i oktober började saker och ting röra på sig igen och det var supertråkigt att bara gå och vänta på bättre tider. Usch nej, det var ett bra val att bryta upp från den branschen för det passade inte mig.

Som barn såg jag alltid fram emot skolstarterna på hösten. Jag tyckte om att lära mig nya saker och att utvecklas. Nu som anställd inom utbildning kommer jag på mig själv att känna det där samma pirret igen som när jag var liten. Och även om jag inte kan jämföra min barndoms perspektiv med min situation nu (vuxen arbetstagare, om dessutom inte haft sommarlov) så är det ändå förväntansfullt. Jag kommer definitivt att lära mig nya saker i höst och jag kommer definitivt att utvecklas.

I augusti har jag ganska mycket jobb, men mest roliga saker ändå. Klart det är en hel del slit däremellan de roliga punkterna också (som jag sällan skriver om) men moralen är hög.

 • Jag fortsätter att banda in poddavsnitt till våga satsa-podden.
 • Vi ska ha kick in dag för hela campus personal. Man fick välja två olika pass under dagen och jag har valt att gå på rundvandring på wasastjerna museum (kör förbi det varje dag och nu ska jag äntligen få gå in och se hur det ser ut) och på zumba. Ser fram emot det!
 • Följande vecka är det bröllopsvecka – för mig! Herregud. Så overkligt. Under samma vecka ska jag avverka en hel del på jobbet; poddturné i Närpes (vi spelar in flera avsnitt på en gång) och höstens roligaste event – kick off för unga företagare.
 • Om allt gått väl så får jag fortsätta månaden med en ny identitet! Eller, nytt namn och ny civil status i alla fall och en till guldring på fingret.
 • På jobbet fortsätter arbetet i samma takt som före bröllopet. Till exempel har vi styrgruppsmöte för projektet – det är alltid spännande att höra vad finansiärerna och partnerbolagen har för inputs på vårt arbete. Mest handlar det om att rapportera och diskutera.
 • Slutligen avslutar jag månaden med att hålla min första streamade heldagsföreläsning om företagande för ett gäng på Novia. Hoppas att det går bra. Jag har lånat en del böcker som kursmaterial idag så de ska jag plöja igenom nu i god tid.

Augusti går alltså framåt både på jobbet och i privatlivet, det känns riktigt bra.

kommentarer

 • Christina

  Åh, den där kalendern kikade jag på att köpa som jobbkalender också. 😀 Kör ju med bujo privat men på jobbet fungerar det allra bäst med en helt vanlig kalender.

  • malinsdriftigheter

   Ja, precis. men har du då alltid med dig båda kalendrarna i väskan? Eller hur gör du sådär praktiskt..?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: