fbpx
Dagbok,  Skönhet & spa

Hjälp – hur mjukar jag upp håret?

Jag har väldigt tjockt och självlockigt hår, dessutom har jag mycket av det. Detta är på många sätt en lottovinst i genlotteriet, men det har sina utmaningar också.
Mitt hår är otroligt frissigt, stickigt och torrt – och det har egentligen varit det sedan eh… tidiga lågstadiet? Före tonåren hände – och jag fick megalockigt hår (det lade sig dock när jag blev äldre).

Men… Jag skulle så gärna vilja få håret mjukare och lenare på något sätt! Speciellt nu när jag försöker spara ut håret lika långt som jag hade på bilden ovan. Mitt mål är att jag ska kunna göra en jättelång fläta av håret som jag varierar på olika sätt. Som ett tjockt rep!
Jag kollade att bilden är tagen i februari 2017. Ett och ett halvt år sen. Hå hå! Jag hade nog gissat på 2016…  Tänk så mycket som kan hända på några få år.

Denna gång ska jag ta hand om mitt hår bättre så att jag inte måste gå och nöd-kapa det.

Jag har till exempel helt och hållet slutat färga med kemikalier – och är riktigt nöjd med växtfärg!
När jag gör inpackning med växtfärgen så tillsätter jag extra mandelolja i blandningen för att håret ska få extra fukt, men det har ändå ingen nämnvärd effekt. Jag har också arganoljaspray hemma som jag kammar in i håret med jämna mellanrum. Men det hjälper inte heller, håret känns lika torrt ut som förut – men till på köpet fett. Ingen bra utveckling det heller. Men det doftar gott!

What to do?!

Jag gjorde nyligen ett upprop i min instastory (@malinsdriftigheter) där jag bad er DM:a mig era bästa tips för mjukare hår. Tänkte att jag skulle dela med mig av dem här på bloggen så att alla kan läsa. Ni får hjärtans gärna hjälpa mig att fylla på listan så att andra kan få hjälp också.

 

Era bästa tips för mjukare hår

Allmänna råd

 • Gör inpackningar, något som nämndes var kokosolja
 • Balsammetoden och surskölj
  Detta var jag på god väg med för ett tag sen men för mig faller det på att jag vill kunna använda stylingprodukter ibland – vilket innebär att jag måste tvätta håret med schampo för att få bort det. Och cirkeln är bruten. Men jag ska försöka igen efter bröllopet.
 • Solen sliter – använd leave in balsam på sommaren + hårinpackningar nu och då
 • Göra inpackning mellan schamponering och balsam, inte efteråt eller före.

 

Produkter ni tipsat om

 

LUSH SCHAMPOKAKA & BALSAMKAKA
Dessa kakor blev jag faktiskt riktigt sugen på att testa! Verkar helt super!
Vilken av dem tycker ni att jag ska köpa först? Avocado Co-wash låter som något som kunde fungera bra i mitt hår.


ARGANICARE

Det här verkar också väldigt lovande.
Vilken serie skulle ni rekommendera för just mig? Fanns ju en del att välja mellan, iik. Och var kan jag köpa dem?

 

Fortsätt gärna ge råd (och tipsa gärna om fler produkter) här i kommentarsfältet!
Tacksam för hjälp // M.

kommentarer

 • Emme

  Min frisör tipsade om att ha balsam i över natten och tvätta håret på morgonen. Haft bra effekt då jag testat!
  En annan sa att arganolja (som jag älskar som nödhjälp) hjälper för styling men på lång sikt bara torkar ut håret mer.

  Blir så avis på tjockt hår! Gör jag en fläta ser den ut som en råttsvans ?

  • malinsdriftigheter

   Aha! Jag testade nyligen att smeta in lite extra balsam i håret efter duschen (typ som leave in) och sen flätade jag håret och gick och la mig. Men kanske jag borde ha sköljt håret på morgonen heheeee.. Såg mest smutsig ut.
   Whot – jag tycker faktiskt att håret blir extra knastrigt av arganolja-sprayen! :O (inbillade mig alltså inte – känner mig lite lurad nu).
   Haha råttsvans. Jag skulle gärna donera lite av mitt tjocka hår, det är så överdrivet mycket. Nånting som jag är avis på dig då är att du kan fixa snygga hästsvansar som hålls uppe på huvudet! Det blir inte lika fint med tjockt hår, svansen faller inte lika snyggt och den rasar ner i nacken.

 • Annika

  Du nämner många oljor, vilket ju tillför håret fetter, vilket det också behöver, men minst lika viktigt är fukt, speciellt åt ett självlockigt hår, och efter denna sommar. Ordentligt fuktighetsgivande produkter, som du kan varva med alla dessa oljeprodukter som är så i ropet idag. Balans mellan båda är det allra bästa.

  • malinsdriftigheter

   Måste erkänna att jag av någon anledning likställt olja med fukt… Så dumt av mig! Har du något tips på fuktighetsgivande, menar du inpackning?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: