fbpx
Dagbok

Jobb-juli, min nya moderliga stil, vänner som piggar upp, den ofrivilliga bantningshetsen och att sprit är överskattat

Happ. Första veckan i juli är här! Jag har inte ledigt men mitt ”day job” är superlugnt och jag jobbar helt enligt min egen taktpinne så det känns nästan som semester. Jag har dessutom lov att arbeta hemifrån 4 av 5 dagar och det är jag så tacksam för.

Jag jobbar som ni vet med ett projekt som utbildar mikro-och småföretagare på den österbottniska landsbygden, våga satsa. Tänkte att det tåls att nämnas igen ifall jag har läsare som inte känner mig så bra eller missat detta.

På schemat i juli har jag noll interna ärenden (alla är som sagt på semester) men desto mer företagsbesök.  Idag t.ex. besökte jag företagaren William Rönn som driver fyra gym och som även brinner för mental träning. Vi hann prata om ganska många saker, en del lämnade jag också att fundera på resten av dagen. Alla företagares historier påverkar mig alltid på något plan, kanske för att jag kan relatera så mycket.

Vad mera? Nå, den uppmärksamma kanske noterar att jag ändrat min grafik! Jag går sakta och säkert mot att bli en kvinnlig Ernst här i cyberspace. Eller det är i alla fall min målbild; en megakreativ och pysslig hemma-entreprenör. Det vill jag vara! Så därför har jag börjat dra mot en mera ”huslig” stil. Den urbana entreprenören känns inte riktigt som ”mig” längre och ärligt talar vet jag inte om hon är så intressant, heller.

Jag funderar också mycket på mig i perspektivet ”fru Vesterback” nu. Vem är hon? Det känns som en bra tid att byta stil. Bloggen ska ju växa och utvecklas med bloggaren, eller hur? Och jag tackar väl aldrig nej till en möjlighet att re-branda mig? Hehe. Eller en ny chans att få det rätt, menade jag.

Det är ju inte som att jag målar upp någon falsk personlighet. Jag försöker bara komma närmare mig själv och mina drömmar i mitt uttryck, that’s all.

Förra veckan började jag min fitness challenge och den fortgår som planerat! Jag var ganska missnöjd med förra veckan eftersom den sabla migränen återvände och jag därav missade 3 dagars träning – men när jag ställde mig på vågen i morse blev jag nöjdare. Jag hade gått ner lite i vikt – men bara i fett (min våg har kroppsanalys). Och det är det som är ett av mina mål – att bli av med lite överflödigt kontors-hull men inga muskler.

Ber om ursäkt för att jag får det att låta som att jag hårdbantar och att det är allt som betyder något. Jag skulle avsky att bidra till ett osunt ideal! Men jag har alltså själv med mycket möda planerat mitt kostupplägg och då behöver jag ju mäta mina resultat på något sätt. Det sägs att magrutor görs i köket och eftersom jag är kock vill jag ju sätta mina kunskaper på prov! Det är min inställning.

Jag tyckte om mig själv även före den här utmaningen (med lite trångare byxor) och jag kommer att göra det efteråt också (med lite lösare byxor). Det här är en teknisk utmaning för mig, inget bantningsläger. 

Men jag vill i alla fall skriva av mig litet om hur veckorna går. Hoppas att det är okej.
Första veckan blev alltså mest utmanade kosthållsmässigt. Det blev en mycket större chock för kroppen att svänga om från semestermat till ”clean eating” (i brist på bättre formulering) än vad jag hade trott. Humörsvängningarna var brutala, alltså! Men då hade jag också en ovanligt påfrestande vecka på känslofronten (ni som följer mig på instagram kanske har en susning) så jag vet inte vad som är kroppsligt och vad som är själsligt. Bara att det var en jäkligt dålig vecka som jag helst bara vill glömma. Räddningen kom till helgen då en vän ordnade fest och jag fick skratta lite med dem. Det piggade upp, så tack. Jag var dock nykter med tanke på min hälsoutmaning. Så knäppt det var att få ta bilen hem mitt i natten. Och att vara pigg och kry dagen efter – så lyx! Sprit är ganska överskattat, faktiskt. Jag hade hur kul som helst utan det.

Men moving on. Denna vecka hoppas jag få fokusera lite mer på rörelse nu då jag *peppar,peppar” får vara frisk och träna som jag vill (lite hårdare). En annan sak jag ser fram emot är helgens bröllop! Jonas kusin Sofia gifter sig äntligen med sin Matias efter 1,5 års bröllopsplanering. Måste kännas helskumt att dagen D äntligen är här!

Jag är spänd på min nya festklänning som jag har på sömnad just nu. Kan ni gissa hur den ser ut? Hint – den är gammelrosa och är en draperad historia. Ni får se sen. 🙂

Ha en fin vecka alla! // Kram Malin

 

 

kommentarer

  • Sofia F

    Vad spännande att få se din klänning! Och såå roligt att du valde att gå enligt en färg i vårt tema!! 🙂 Vi ses på lördag! <3

    • malinsdriftigheter

      Ja! Igår hälsade jag på hos Anna och såg alla blommor hon använder åt er och så frågade Anna vilken färg det är på min klänning och jag bah- som den där rosen! 🙂 Vi har lika god smak du och jag 😀 ses imorron!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: