fbpx
Dagbok,  Hälsa & välmående

7 weeks fitness challenge

Just idag känner jag mig riktigt pepp på livet! Efter några riktigt sega veckor känns det så skönt att sätta igång med mina nya tränings- och kostrutiner. Mycket snack, lite verkstad – jag vet! Urgh! Men nu blir det fart på.  Första dagen har gått hur enkelt som helst, har knappt tänkt på det.

BAKGRUND
Jag räknade att det är sju veckor kvar till bröllopet nu – så vad passar bättre än en riktig bootcamp med detta i sikte? Det är alltid mycket enklare att nå ett mål som har en tydlig deadline. Annars är det så lätt att skjuta fram! Nu finns det inga fler veckor, det är nu eller aldrig.

Det här kommer att boosta mig på så många fler plan än bara hälsan. Till exempel motiverar det mig jättemycket i arbetet med min nya kokbok som jag gör just nu om hälsosam(mare) mat. Jag har väldigt många nya recept nedskrivna på datorn som jag behöver testa i verkligheten. På mig! Så lägligt, eller hur?

Jag kallar alltså detta lilla äventyr för min ”7 weeks fitness challenge” och det är klart att det hade låtit lika bra på svenska (elleeeer…) men nu är det här faktiskt en lifestyle blog och ingen språkligt korrekt tidsskrift så deal with it.

VAD GÅR DET UT PÅ DÅ?

Ganska enkelt! I sju veckor ska jag…

 • röra på mig varje dag
 • äta hälsosamt*

Vad jag vill få ut av detta:

 • ta fram en ny sida hos mig och skapa nya vanor (som att stiga upp tidigt)
 • vara ute mer i friska luften (brrrr det där lät prutthurtigt)
 • kompensera för allt stillasittande arbete inomhus (sittmusklerna har jag tränat bra – hö hö men resten av kroppen behöver nog större motstånd i vardagen för att funka optimalt )
 • att utmana mig i köket (roligt roligt roligt!!)
 • att utmana mig fysiskt (det tuffaste)
 • att kanske bli kvitt en del krämpor  (vi får se)
 • få bättre hållning


Mer i detalj
tänkte jag inte gå in på kosten i nuläget*- för jag vill inte trigga någon i onödan eller bli en förespråkare för någon viss kost. Nog vet ni alla vad hälsosam mat är i stora drag, eller hur? Grönsaker, baby!

Jag hoppas att ni förstår att jag inte alls vill komma med några pekpinnar eller besserwisserheter (är det ens ett ord?).
Själv ser jag den här perioden helt krasst som den sista chansen jag har att komma i form före 30. Mina ego-år börjar ta slut! Sen vill jag fokusera på andra saker, som familjeliv kanske.

Jag har alltid undrat hur min kropp kunde se ut om jag verkligen försökte. Jag har undrat hur det känns att ha byxor som inte är obekväma kring midjan. Nu ska jag ta reda på det – och det är allt.

Vad kan egentligen hända med en (min) kropp på 7 veckor? Det ska bli så spännande att ta reda på det!
Ni kommer att kunna följa min resa på instastories. Jag heter @malinsdriftigheter ! Det är dock inte meningen att det ska bli någon stor grej av detta men jag behöver få dokumentera processen i SoMe som ”motivation” ändå – i alla fall i början. Hoppas inte allt för många avföljer… men det kanske är lika bra då. Inte ska man ju följa någon man irriterar sig på.

Som sagt, det här blir en kul grej – sju veckor kommer att gå i ett nafs! Sen väntar DEN STORA DAGEN och skuttande regnbågar och färgsprakande enhörningar… (!!??) öh.

Jag menar. Jag är redan en vinnare! Det är min start-feelis.

TO BE CONTINUED!

kommentarer

 • Tanja

  Låter som en bra plan! Jag skulle behöva en spark i baken jag med. Röra på sig varje dag och äta rätt låter så enkelt men sen när man väl kommer hem från jobbet lockar soffan mera än länktossorna. Kanske jag får inspiration nu av din resa?

  • malinsdriftigheter

   Ja, det är svårt det där så därför har jag också valt en tid då utmaningen har bäst chanser att lyckas i vardagen – i juli när det är lugnt på jobbet. Men kan tänka mig att det skulle kunna vara helt fel för någon annan som kanske behöver ett kravlöst sommarlov för att orka med annat. Det är så olika! Du måste komma på något upplägg som känns lite… passionerat för dig. Då känns det inte som ett måste. Men vi får se vad jag säger längre in i utmaningen. ? A lot can happen…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: