fbpx
Dagbok

No problemo

Hemma igen! Jag är tillbaka i lilla lägenheten på kyrkoesplanaden i Vasa igen efter en vecka på Mallorca. Vi kom hem igår kväll.

Semestervecka ett av två har med andra ord passerat och jag fick exakt det jag beställt – sol, hav och miljöombyte.

Jag är supernöjd att vi valde att åka på resa i år, även om resande såklart är påfrestande och stressigt på sitt sätt också! Men jag tror inte att jag kan koppla av och känna mig ”ledig” på något annat sätt än att resa bort. Jag hoppas därför att detta maj-resande blir en familjetradition för oss ( jag skrev mer om att skapa nya traditioner för en tid sen här).

Måste säga att jag gillar detta upplägget med solsemester i slutet av maj – för då får man lite försprång på den finska sommaren. Nu känner jag mig redo för strandhäng genast i juni när sommarsäsongen börjar – annars brukar den riktiga sommarkänslan inte infinna sig för mig förrän i slutet av juli nån gång. Jag antar att jag behöver ganska lång tid på mig för att tina upp efter vintern. Som en djupfryst kasslerstek.

Här kommer förresten svaren på 4 frågor som ingen ställt.

Hann jag bli lite solbränd då? Nå, så mycket som en djupfryst kassler hinner bli på fem dagar. Lite grann. Onödigt att stressa över dna-paketet man fötts med, liksom. Jag har den kropp jag har! Jag blir nog brun i huden på sikt men inte i ett huj. Mest röd. Jag bränner mig jättelätt i solen så jag går inte ut utan solskyddsfaktor 30. Safety first. Sen är ju det inte målet för resan heller, att bli brunbränd. Men ibland känns det som att det är ett kvitto man måste visa upp för andra som ett bevis på att man njutit av resan och fått valuta för pengarna. Idiotiskt, faktiskt.

Hur var vädret då? Det var fint hela veckan och supervarmt! Antal dagar i solen landar som sagt på 5. Hela måndagen och gårdagen (söndag) gick istället åt till att resa (obs, ska skriva mer om Mallorca senare). Planet hem blev dock försenat så våra väskor hann inte med i transfern – så nu sitter jag och väntar på att de ska bli utkörda till oss.

*VÄSKORNA KOM*

Ja, så fort jag skrev det där ringde min telefon och jag fick ta hissen ner efter våra väskor. Det gick ju snabbt!
Man kunde tycka att det är rätt frustrerande att ens väskor tappas bort (försenas i transporten) men för vår del var det nästan en lyckoträff. Detta innebar ju att vi inte behövde släpa med oss väskorna på tåget hem och det var faktiskt rätt skönt! Väskorna kom ju genast nästa dag också så det gick ju ingen nöd på oss på det sättet.

Vad ska jag göra i dag då? Tja, nu har jag satt igång en första tvätt – och det är väl dagens program för mig. Tvätta och städa och landa här hemma. Apropå kläder – har lite svårt att acklimatisera mig till hemmaklimatet märker jag. Är det shortsväder eller inte? Min radar är ur balans.

Resten av veckan då? Vad ska jag göra av min andra (och sista) semestervecka? Allt annat än vila i alla fall, det fick jag tillräckligt av på Mallorca. Den andra veckan vill jag dedikera till mina egna projekt, sånt som som jag inte hinner med så bra med då jag jobbar heltid.

Så allt detta ska jag hinna med…. Håll i er!

  • Jag ska komma ikapp på bloggen som tyvärr haft rätt dålig uppdatering på senare tid
  • Jag ska skriva på min bok (deadline augusti)
  • Jag ska träna och kurera min kropp efter en veckas skräpmat
    och kanske det viktigaste av allt…
  • Jag ska planera vårt bröllop! Också deadline augusti. Nästa år? NEJ, detta år!
    *OMG* kanske ni tycker. Lite tight om tiden, jag vet, men det är ingen match för en rutinerad projektplanerare och utbildad restonom som mig 😉 . Det är ingen stor fest vi ska ha heller så det är som spanjorerna säger, no problemo.

Men mer om bröllopet senare.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.