fbpx
Bloppis,  Dagbok

Min senaste idé – eller lösning på ett problem

Folk brukar fråga mig varifrån jag får alla mina idéer ifrån. Men frågan de egentligen borde ställa mig är – varifrån får jag alla problem?? Mitt liv går i princip ut på att grunna på praktiska lösningar – och därav uppstår alla ”spontana idéer” som jag kläcker ur mig på löpande band. De är inte idéer, de är lösningar.

Mitt senaste ”infall” , eller praktiska lösning på ett sak-krängarproblem, är mitt personliga bloppis på facebook. Att ordna bloppis är väl inget nytt (att sälja av grejjer via sin blogg). Inte heller att ordna bloppis på facebook är något nytt. Skillanden med min bloppsgrupp och andra (öppna) är att endast JAG säljer i min grupp – och ni köper.

STORHETSVANSINNE MUCH?

Låt mig förklara.

Allt börjar egentligen med detta hemsidabygget som ni för tillfället befinner er i. Malins driftigheter. Jag grunnar väldigt mycket på konceptet just nu, vilket av naturliga orsaker sammanhänger med mitt liv och mina planer för det. Allt är sammanlänkat! När jag förbättrar något i mitt liv förbättras också mina projekt – och tvärtom.

Tanken är att denna hemsida, min lifestyleportal, ska innefatta en webshop så småningom. Den shoppen kommer jag att driva även fysiskt  som en outlet-butik på min gård. Men hold your horses! NÄR jag har en gård. I framtiden. Den biten är ju ingalunda löst ännu och jag ser inte det hända förrän 2-3 år tidigast.

Grunden bygger jag dock redan nu och planen är att börja lite smått med böcker och annat som inte konkurrerar med min gamla butik som jag sålde förra året. En början är också att installera tekniken här på bloggen. När jag gör det tekniska själv så kostar det inget och då gör det inget heller att jag är lite före min tid här.

Till problemet. Igår hade jag allt klart för min prestashop och fick upp den på sidan – men då slog jag emot en vägg! Min server och databas tillåter inte så hög uppladdningstid som installationspaketet kräver. Crap.


Nu ska jag inte tråka ut er med mitt datanörderi här, men ni kan i alla fall förstå vilket antiklimax detta var för mig.  Så nära, men ändå inte.

Ser ni förresten det gröna låset framför min hemsidas url i webbläsaren? Det betyder att min hemsida är säker och ni kan vara lika säkra på att JAG made it happen. Helt gratis. Stötte på en bugg (mixed conent) och pga min inkompetens tog det mig ganska länge att klura ut hur jag skulle lösa det. Fick böka ganska djupt i koderna för att reda upp det. Ville bara ha det sagt. Det var en stor seger för mig – men ingen bryr ser ju det strävsamma IT-jobbet bakom kulisserna, buhu. 

Men jag fick hursomhelst lägga webbshoppen på hyllan ett tag. I väntan på att lösa det tekniska på hemsidan började jag istället lägga ut saker, lite ett och annat, på fb-loppisgrupper. Vi ska ju så småningom flytta från lägenheten så vi behöver verkligen göra oss av med saker. Jag är en burn your bridges and don’t look back- typ och föredrar att starta om fresh framom att samla på mig saker.

Till det intressanta, som fick mig att ändra taktik med loppiskrängandet. En upptäckt, en insikt.
Jag har märkt att när jag flyttar (från hem eller från företagslokal) brukar jag få till stånd ganska lyckade försäljningsdrev. Låter halvt sorgligt, men det har blivit litet av en tradition det här – mitt kringflackande och utförsäljande. Folk har helt enkelt börjat vänja sig vid att det finns fynd att göra hos mig när jag bryter upp från något.

Efter alla mina flyttar och affärer av begagnat har lyckas bygga upp en liten fanbase i närområdet. Jag har fått erfarenhet och en kundkrets, och det är här jag vänder det trista till min fördel (min specialitet).
Jag har speciellt en VIP kund (du vet vem du är, kram) som igår skickade på PM något i stil med; ”tänker du lägga upp något mer på loppis? Jag tänkte gå ut i trädgården men vill inte missa något”. Är inte det helt otroligt?
En sann entreprenör vet när man har något bra på gång, och det där fick mig att tända till.

Så jag tänkte; varför inte börja ge dessa personer första tjing på mina grejer?  Varför inte skapa en sluten loppis grupp endast för intresserade? Mindre jobb för mig att söka köpare, högre chans för medlemmarna att vara först på bollen, högre chanser för mig att få mina saker sålda. Win-win! Varför inte knyta ihop mitt loppiskrängande med mitt bloggvarumärke och använda bloggen som inkastare till gruppen?

Ibland imponerar jag på mig själv faktiskt.

Men, att bara ha idéer räcker inte. De måste verkställas också!
Sagt och gjort,

välkomna att följa och bli medlem i Malins bloppis.

Inte så många grejer uppe ännu – men de kommer. Och de kommer att fortsätta att komma tills jag har den där efterlängtade bloppis/outlet/gårdsbutiken som jag drömmer om. Då får ni förhoppningsvis komma hem till mig och gräva i mitt rekvisitaförråd. Dricka en kopp kaffe i solen…

Ah, nog är det roligt att leva och drömma.

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.