fbpx
Dagbok,  Företagande & karriär

Underbara Malin?

Livet, det är ganska lustigt ändå.
Här bestämde jag mig för att bryta mig loss från mitt småföretagarliv genom att sälja min affär och söka nya utmaningar – och ett år senare, vad gör jag? Sysslar med företagsamhet som aldrig förr!

LÄNKTIPS: THE BORING BUT EFFECTIVE WAY TO MAKE DREAMS COME TRUE | Klicka på bilden för att läsa.


På dagarna arbetar
jag med utbildningar och promotion för mikro-och småföretagare på landsbygden. Nätverkar och gör mediaproduktion för projektets räkning. På kvällar och helger sysslar jag med mitt eget företagande som frilansande receptkreatör, författare och medieproducent.

Först resonerade jag att detta, projektjobbet, bara skulle vara en kort mellanlandning i arbetstagarlivet för mig. Men nu tänker jag att det kanske inte är så dumt att fortsätta i den här stilen ändå?
Jag tänker så här; företagarlivet är för instabilt, arbetstagarlivet är för stabilt. Men i kombination blir livet både tryggt och intressant! I alla fall för närvarande.

En del av mitt dagtidsarbete är att lära ut basic företagsamhet och fungera som bollplank med andra företagare. Men själv lär jag mig också nya saker varje dag! Det är det som är så fiffigt med alltihopa! Jag lär mig kunskaper som gynnar mitt eget företagande.
Ett exempel på det är workshoppen i att bygga e-handel som jag planerat 9.5. Jag har nappat i datanomernas lärare Kaj Ekroos som kommer och lär oss, steg för steg, hur man bygger sin egen webhandel med prestashop. Vi startar kl 9 och vid kursdagens slut kl 15 kommer alla att ha grunden till sin webshop klar. Tänk vilka imperium vi kommer att starta här i datasalen!

Min prestashop, som jag bygger upp på kursen, kommer jag att använda för att sälja mina böcker här på bloggen. Andra kursdeltagare som jag vet är på kommande ska börja sälja sina hantverk och tjänster på nätet. Om du som läser detta är intresserad av att komma med så finns det några platser kvar ännu. Anmäl dig på den här länken.

 


Workshopen i e-handel
är den sista kursen för terminen som vi ordnar via projektet. Under sommaren kommer jag istället att fokusera på att skapa nya avsnitt till vår podcast; våga satsa-podden! En podcast om företagsamhet där vi intervjuar småföretagare och sakkunniga.

I det senaste avsnittet träffar jag Magdalena Lindroos, aka Bohemian Maggie, som inte ännu startat företag men funderar på det. Jag tänkte att det kunde vara itnressant att podda med en fem-före-företagare och ta pulsen på hen. * Vi diskuterar hennes affärsidé, filosofin bakom, drömmar om framtiden och vad som skrämmer henne då det kommer till företagande.
*än så länge bara kvinnor som medverkat i podden, men det är ingen medveten strategi. Det har bara blivit så!

Fotograf: Heidi Hendersson

I slutet av avsnittet kommer vi av någon anledning in på ämnet ”Jonna Jinton” och då blir det fart på oss! Vi börjar drömma hejvilt! Jag föreslår att Maggie kunde göra en liknande resa som Jinton eller Yoga girl, fast på Replot, och själv hasplar jag ur mig något som jag inte sagt högt förut. Vilken bloggare som jag skulle vilja ta efter i mitt liv. Inläggets rubrik kanske ger en antydan om vem jag tänker på. Om inte, får ni helt enkelt lyssna på podden.

Det var först när jag klippte podden, och hörde mig själv säga orden, som jag insåg att jag precis luftat min allra djupaste dröm både för MIG och offentligt. Drömmen om att bli hemmafru på heltid.
Jag är ju en domestic goddess, jag gillar att driva hushåll. Jag tycker om att vara lektant. Varför kämpa emot?
Skulle det vara ett nederlag för feminismen? För mig?
Vad tycker ni?

Jag pitchade detta scenario för sambon i helgen, som svarade så här;
”Ja… *retorisk paus*.
Jag förstår att du tänker så här NU.
Men.
Jag känner dig.

Du ska alltid utveckla saker och ting… ”

Med andra ord tror han att jag är för rastlös för att vara hemmafru. Han tycker att jag är en typisk chefsperson på ett bolag och att det är min väg framåt (jag bara vet inte om det ännu). Men, jag vet inte jag. Jag tror nog att jag kan kanalisera den energin på mina hemmaprojekt istället. Generera inkomster till firman och trivas med det.

Men den som lever får se.
Ett envist litet steg i taget – mot drömmen.

 

Omslagsbild:
Luke Stackpoole

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.