fbpx
Dagbok

En hygg(e)lig påsk

Det är annandag påsk och det börjar bli dags att avrunda dessa fyra helgdagar som i alla fall för mig varit alldeles, alldeles underbara! Jag skulle nästan kunna dra det så långt som att det KAN ha varit bästa påsken i mitt liv! Men jag räknar med att avancera i framtiden, så vi får lämna lite utrymme för expandering på den fronten… Lycko-fronten.

Vad har varit så bra, då?
Nå, det har helt enkelt varit gynnsamma förhållanden i år. Påsken har infallit över lämpliga dagar (så skönt med långhelg), sambon har för ovanlighetens skull inte varit bortrest över påsken, jag har inte haft en skör företagsverksamhet att stressa över (och jobba med) och kanske bäst av allt – jag har kunnat slappna av utan att oroa mig för pengar! Jag kan inte minnas när jag senast landade så här mjukt över en långhelg.
Röda dagar har för mig tidigare bara kunnat betyda två saker – att jag måste arbeta ihjäl mig i ett kök eller vara ledig utan inkomst på företaget (allt stannar ju av). Nu som kontorsarbetstagare har jag fått vila i dubbel bemärkelse, ingen utebliven lön och inget dåligt samvete att tampas med.

Så vad har jag gjort utav denna ypperliga chans till en hyggelig påsk?

Med undantag för en skidtur till Bläckträsket i Petalax och besök till respektives familjer så har jag bara vilat och vilat och helt kravlöst pysslat på lite här hemma. Verkligen stressat av! Jag får passa på, för jag vet inte när nästa andningshål kommer.

En annan bra sak: Jag har haft tid och ro för ”egen kökstid” – den tid av lustfylld matlagning som inte är ett jobb för någon uppdragsgivare och således inte är under tidspress. Jag har bland annat gjort smoothies, egen pressgurka (till mina gröna mackor) och summer rolls. Se gärna mitt instagramkonto malins_mat för bildbevis och närmare info. Det har, högtiden till trots, blivit enbart enkla middagar i form av stekt lax med smörsås och batat stripes (okej den var rätt lyxig ändå), morotssoppa och paprikakyckling med ris. Vi har även förtärt en hel del vin och godis om kvällarna. När jag nu rannsakar mig själv så är det nog så att lifestyle-barometern för oss pekar mera mot en kalsarikänni-påsk i år än hyggelig påsk… Men det hade inte blivit en lika ljuvlig rubrik.

Påsken har som sagts spenderats med denna underbara man! Min vapendragare Jonas. All is well tå Jonas ji hejm, (österbottniskt ordspråk). Kärlekar honom nåt otroligt, som ni vet.
En rolig grej: vi får ofta kommentarer om att vi liknar varandra till utseendet. Jag vet inte jag… svårt att säga själv! Kanske lite? Ögonen är dock helt olika.

Ps. Jonas envisas med att inte le på bild pga ett mellanrum mellan tänderna som han har. Tråkigt, för han är så snygg då han ler 😉 (lite partisk). Försökte knipa honom i sidan då bilden togs – men han är till skillnad från mig inte det minsta kittlig. För mig räcker det att hota med kittlingar så tjuter jag till…

Nu väntar en ganska stressig arbetsvecka för mig på YA, och därtill ska jag lägga på ett kol med mitt bokprojekt och min träning! De båda hänger lite ihop, ni får se sen…

Den här bloggen får sig också ett rejält lyft senare i veckan då alla mina recept från året runt-bloggen ska flyttas över hit! Ser fram emot det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.