fbpx
Dagbok

Inatt, jag drömde

Jag vet inte hur ni fungerar när ni sover, men jag drömmer mycket om nätterna. På senare tid har jag till exempel drömt väldigt många drömmar med flygplans-tema!
Det är en liten hobby jag har, inte att flyga flygplan då (NEJ!) utan att tyda mina drömmar. Jag tycker att det är intressant och jag har fått flera aha-upplevelser från drömmandet. Hintar om vad jag ska ta för beslut i vakna livet. Vad det är jag verkligen vill. Sånt som jag inte tillstår mig att känna i vardagen, kanske.

Det senaste åren har jag märkt att drömmarna blivit extra detaljerade (och m.a.o extra underhållande). Det beror kanske på just att jag tränat på att minnas drömmarna bättre eller – så har jag helt enkelt outsourcat mitt planerande till mitt undermedvetna nu också! Typiskt mig att jobba dygnet runt… 😉

Nåväl.

Inatt drömde jag att jag bodde på nån typ av fängelse/anstalt mot min vilja i 4 månader. Lite ångestfyllt – men jag hade accepterat mitt öde och bestämt att jag skulle göra det bästa av det.

I drömmen gör jag upp planer för min vistelse. Jag tänkte för mig själv att jag ska se det som ett träningsläger. Jag ska börja träna 2 gånger om dagen på gymmet. Passa på att bli FIT. (Jonas sa i morse att han skulle ha tänkt samma sak om det varit hans dröm, haha).

Tydligen faller valet på kampsport. Jag ser mig själv i korridoren, med en typisk boxares kropp. Jag har på mig en vit mantel, tänk wrestling. Mitt hår är blont och det har flätats fast på huvudet och fästs med ett pannband. Min hållning är böjd och blicken kalkylerande.

Jag ser ut som att jag är redo för ringen, bokstavligen.
Men jag tror inte att någon där skulle ha muckat gräl med mig utan noggrant övervägande, om vi säger så.

 

Storyn hoppar sedan till en dag i gymnastiksalen då jag får ”nog”..
Jag säger; ”nej hörni- nu känner jag för att dansa.”
Jag drar upp dragkedjan på min rosa bombarjacka, ”hoppar ur den” och började freestyle-dansa inför allihopa! Jag har ingen riktig ”plan” för dansen, jag bara kör planlöst lite hit och dit ,utan kontroll.

Det hela slutar med att jag börjar dra en dans-inspirerad aerobics-klass i fängelset för alla andra fångar.

 

Mina drömmar är värsta netflix-produktionerna ibland tycker jag.

Vad drömmen betyder är ju rätt uppenbart med tanke på min oro inför vad som kommer att hända med mig när mitt arbetskontrakt tar slut… om 4 månader.

Just dance! / Gonna be okay / Dada doo doot-n!

Återstår bara att se om detta är en sanndröm eller ej.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.