fbpx
Personlig utveckling

15 frågor för personlig utveckling

Lättsamma blogglistor om ditt och datt kan vara roliga att läsa ibland – men ibland kan det vara intressant att gräva på djupet, allra minst för ens egen skull.
Den här blogglistan har jag skapat utifrån ett formulär för självkännedom. Vad skulle du svara på de här frågorna?

15 frågor för personlig utveckling

1. Hur ser en perfekt dag ut för dig?
En perfekt dag för mig är en lagom fartfylld dag utan konflikter och dramatik. När jag har ”flow” och känner att saker och ting går smidigt framåt. En perfekt dag innehåller kramar och skratt; och gärna några stimulerande diskussioner. Mitt mål är att lära mig något nytt varje dag, och hittills har jag inte behövt tvinga fram det.

2. Vad ville du bli när du var yngre?
Jag ville nog främst bli lärarinna, eller journalist. När jag var riktigt liten ville jag bli prinsessa – och det vill jag fortfarande. 🙂

3. Vilken ovana skulle du vilja bryta?
Att avbryta folk mitt i en mening. Det är verkligen inte meningen att ”klippa av” med flit. Förlåt!

4. Vilken ny vana skulle du vilja införa i ditt liv?
Morgonlöpning. Skulle göra mig gott! Men väntar på våren…

5. Tänk på en person du verkligen beundrar. Vad har den person för kvaliteter som du tycker om?
Modig. Empatisk. Rakryggad. Snabbtänkt. Kärleksfull. Generös. Humanist.

6. Vad gör du för att slappna av?
Är det akut- tar en dusch. Allmänt efter en lång dag- skapar mysbelysning i lägenheten, knäpper på någon savasana-playlist på spotify och vilar/stretchar på yogamattan.
En ”nattnings-rutin” som jag har är att jag ligger i sängen och lyssnar på diverse guru-snack på youtube. Jag har gjort det i 6 års tid nu och det har nog gjort all skillnad för mitt välmående. Det gör att jag kommer till ro och jag blir sömnig, men jag lär mig också massor…
”Vanlig musik” funkar förresten inte alls som avslappning, blir energisk av det och tankarna mal som bara den efteråt.

7. När gjorde du senast något som skrämde dig?
Sökte jobb till ett tv-program. Rädd för vad folk ska tycka, mest.  Eller jag är väl mest rädd för att uppfattas fel eller inte tas på allvar. Att förverkliga sina drömmar är verkligen inte smärtfritt, det är skrämmande att ta steget! Men jag har malt igenom det nu och vant mig vid tanken – så nu känns det inte alls lika jobbigt.

8. När kände du dig senast stolt över dig själv?
Det här låter kanske lite lökigt; men jag hittar något att vara stolt över varje dag. Kanske för att jag fokuserar på de små sakerna nuförtiden. Men mest stolt över mig blir jag då jag på lyckats påverka någon annan i en positiv riktning; för det mesta bara genom att visa exempel. Jag tycker inte om att pracka på folk råd och så. Vill att folk ska komma till svaren själva, men jag kan knuffa lite 🙂

9. Vilka praktiska färdigheter önskar du att du hade?
Önskar att jag var bättre på att navigera. Jag får hela tiden svänga om och tänka om… Och det är super-ångestfullt för mig. Hatar att göra bort mig. Det blir extra tydligt att jag suger på detta då min sambo är orienterare! Jag svär på att han har en inbyggd kompass i sig. Jag måste förbereda mig jättemycket för att hitta i en ny stad men sambon har typ hela Finlands vägsystem klart för sig efter en blick på kartan- och tar givetvis alltid det mest logiska vägvalet. Jag gör fortfarande dumma vägval i min lilla hemstad Vasa!

10. Vad tycker du om att göra för andra eller ge till andra (inte materiellt utan av dig själv)?
Moraliskt stöd. Kunde skriva inspiration här, men det förstnämnda väger nog tyngre.

11. Vad gör dig exalterad?
Oväntade framsteg! Goda nyheter! Nya projekt!

12. Vad gör dig nedstämd?
Jag tappar gnistan när jag känner mig låst, nedtryckt och/eller missförstådd. Då blir jag apatisk och bitter.

13. Vad skulle du vilja säga till ditt femåriga jag?
Du ÄR en prinsessa!

14. Vad skulle du vilja säga till ditt sextonåriga jag?
Magnus Uggla  – pärlor åt svin LYSSNA HÄR

15. Fantisera att du är 90 år. Vilka minnen skulle du vilja ha? Vilka historier skulle du berätta?
Förhoppningsvis är jag en glad tant med massor av finurliga anekdoter att berätta. Lite kryddade är historierna, givetvis, för dramatisk effekt 😉 Glada minnen hoppas jag att jag har! En del kamp och sämre tider i bagaget, visst, men mest triumfer. En sak är dock säker, jag kommer aldrig att bli en klagotant!

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.