fbpx
Mode

Dress like Marie + Malin

I samarbete med Dress like Marie

Wuhuu! Det här är ett riktigt feel good – inlägg. I alla fall för mig. Jag tror inte att jag är ensam om att vara nyfrälst i de pigga och härliga kläderna från Dress like Marie och jag är inte heller ensam om att bli på väldigt bra humör efter ett besök i deras butiker!
Så här, mina läsare, ska ni få en dos kvinnokraft från Österbotten 🙂 Det är väldigt roligt för mig att få lyfta upp företag från mina hemtrakter här på bloggen och speciellt då detta intressanta familjeföretaget med ett så upplyftande mål; att erbjuda snygga kläder för alla kroppsformer! GO FOR IT! <3

Dress like Marie är grundat av en driven, kreativ kvinna från Oravais; Marie Backman-Thors.
Jag har inte träffat henne personligen, men jag har lärt känna hennes dotter Emelie på ledarskapskursen i Helsingfors.

Emelie och Marie

 

Marie driver företaget tillsammans med sina två döttrar och affärerna går bra! 🙂 Det är så intressant att höra Emelie berätta om vad som är på gång då DLM expanderar kraftigt nu. Deras egna butiker finns i Oravais och i Mariehamn (nätaffären drivs från Mariehamnsbutiken). Utöver de två butikerna har de också franchiseaffärer i Vasa, Pedersöre och Närpes. Den senaste nyheten är öppningen av en affär i Sollentuna i Sverige. Så roligt!

Jag hoppas att jag en dag får besöka Dress like Marie i Stockholm, det hade varit nåt, va? 🙂 Önskar dem verkligen all framgång!

Dress like Marie:s största målgrupp är kurviga kvinnor över 30 år. Jag är som ni vet strax under det; 29 år och dessutom en ”petit” dam så jag är inte idealkunden direkt. Å andra sidan är jag kurvig och stadigt byggd trots min litenhet. Jag uppskattar också kurvigt mode och då kläderna är så färggranna och ”ungdomliga” har jag inga problem att hitta kläder här. Tvärtom! Och om jag får spekulera så tror jag att största delen av mina bloggläsare ändå tillhör kategorin kurviga kvinnor över 30 så mitt samarbete med DLM är kanske inte så långsökt ändå. 😉 Jag kan verkligen rekommendera er att göra ett besök eller ta en titt i nätbutiken (som för övrigt är så fantastiskt trevlig). Det är bra att de fått den härliga stämningen i fysiska affärerna att också kännas på webben.  Det finns t.o.m en knapp som heter ”Fråga Marie” 🙂 . Personlig service är så himla värdefullt!

Dress Like Marie’s huvudtanke är att alla kvinnor ska få känna sig nöjda och stolta över sina unika kroppar trots kroppsform, storlek och ålder. Därför är det viktigt med plagg som inte bara ser bra ut, utan även känns bra, har bra passform och är smickrande oavsett modell.

 

Köp en av deras prickiga tunikor och få en handmålad solfjäder på köpet, värde 8,90€!

 

Men dress like Marie heter inte enbart så för att grundaren heter Marie. Du klär dig verkligen precis som Marie och det är hon som ansvarar för alla inköp också! 🙂  Företaget fick sin början av en slump för 6 år sedan, när Maries vänner rent ut sagt försökte köpa kläderna hon hade på sig och som hon hade köpt åt sig själv på sina utrikesresor. Beställningarna började rulla in och på den vägen har det bara fortsatt. Marie åker titt som tätt på inköpsresor till Spanien, sniffar på trenderna inom dammode och handplockar själv varje produkt till sortimentet.

I september 2016 lanserade Dress Like Marie ett eget klädmärke. Kläderna är designade av Marie själv och baserar sig på all hennes kunskap och erfarenhet som hon fått genom åren från att styla hundratals och åter hundratals kvinnor i alla olika storlekar, kroppstyper och åldrar.

Alla kläder jag har på mig i detta inlägg är från DLM:s egna kollektion.

Den här gråa linnetunikan, jeansleggingsen och halsbandet hade jag på mig när jag gästade ”Efter nio” i TV. Jag blev så otroligt glad av att läsa en kommentar här på bloggen av en läsare som beställt den efteråt för att den såg så snygg och bekväm ut. Det är en alldeles korrekt analys! Jag ville ha på mig något snyggt som ändå skulle vara bekvämt på tåget.

 

ORIGINELL LINNETUNIKA MED VOLANG

Passar: Alla kroppstyper.

Originell linnetunika med volang. Smickrande modell som framhäver midjan. Lekfull design med stretchiga detaljer på sidorna för skön passform. Fungerar bra både till vardag och fest.

Material: 100% linne | den stretchiga delen 95% bomull och 5% elastan.

Jeansleggingsen är också ett nytt favoritplagg för mig. Jag använder dem hela tiden i alla möjliga konstellationer. Ett riktigt bra bas-plagg! De läckra sandalerna, tillverkade för hand och av äkta skinn hittar du i flera olika färger i nätbutiken. Emelie valde rosa åt mig 🙂 Det är f.o hon som satt ihop mina outfits!
Jag blir allt mer bekväm med att låta andra styla mig. Jag upptäcker färger och mönster som jag aldrig tänkt mig förut. Själv hade jag väl valt ett par anspråkslösa svarta, och vad trist det hade sett ut på bild!

Sjal med prickar och blommönster. Finns i två färger, rosa och blå.

Den här prickiga klänningen med 3/4 ärm är eventuellt Dress like Marie’s trademark. 🙂 Den har samma mönster som butikernas skyltar och inredning. Visst ser den nya Vasa-butiken snygg ut på håll med den svartvita tejpningen? Klänningen finns i både svart och rosa. Jag har på mig samma jeansleggings som i förra outfiten, Sally Sneakers och ett rosa halsband med läderrem. Under klänningen har jag denna vita spetstopp, som extra detalj.

Den här sommarklänningen gillar jag jättemycket! Den är mjuk och stretchig och verkligen superbekväm. Tyvärr ser ni inte baksidan nu men den går lite ned i ryggen och det är så fint. Jag har på mig prickiga stretchbyxor, blomsmycke (finns i butikerna men inte på webben ännu) och  lädersandaler med kilklack.

Emelie gav mig också den här rabattkoden att dela ut till er; 

FRI FRAKT MED KODEN:

MALIN+DLM17

Gäller till 31.07.2017

 

Avslutningsvis vill jag tipsa om några klänningar/tunikor som jag spanat in extra mycket…

 

RANDIG KLÄNNING | SMICKRANDE TUNIKA I VACKERT MÖNSTER | BLOMMIG CHIFFONGKLÄNNING BASTUNIKA

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.