Malins mat

Pulled pork


[highlight color=”#9CC95C”]SPONSORERAT INLÄGG[/highlight]

Det finns många sätt att göra pulled pork på, men ibland vill man göra det enkelt för sig.

Jag har gjort ett recept med Snellmans kassler av langris som jag gått loss på med en torr kryddblandning, en så kallad dry rub.

kryddning_omrörning

Rubben rörde jag ihop i min favoritmortel. Den är tillverkad av olivträ. Fin va? 🙂

kassler_ugnsform

Jag använde bland annat rökt paprika. Paprikapulvret ger köttet en mild röksmak som inte tar överhanden och bidrar även till att köttet får fin färg.

kryddor

Vad mer har jag där? Senapspulver, mald koriander, salt, vitlökspulver… Med finns också min favorit kokossocker! Det ger en exotisk smak av kola samtidigt som det inte smakar lika sött som exempelvis farinsocker. Vad tror ni jag har i kaffemåttet då? 😛 Kaffe såklart! 🙂 Att krydda sitt kött med kaffe ger köttet extra karaktär, och är vanligt förekommande i t.ex. mexikansk matlagning.

pulledpork_rubkryddning

Sedan har jag helt nonchalant slängt in köttet i ugnen och låtit det fixa sig självt… 😉

pulledpork_ugnen

Man hinner med mycket kul på fem timmar! Sen är köttet redo för att rivas och ätas.

efterugnen2

 Jag har prövat flera olika sätt att riva köttet, men inget slår två hederliga gafflar och handkraft… Bara å kämpa på.

rör_om

Därefter brukar jag lägga tillbaka det rivna köttet i ugnsformen och blanda det med det goda spadet. Det får absolut inte gå till spillo!

tillsättbarbequesås

Som ni ser på bilden ovan har jag blandat i lite barbequesås också. Om man vill kan man hälla på varm köttbuljong också, för extra saftigt kött. Det är också det bästa sättet att värma upp köttet på nästa dag. Värm upp det i en kastrull med lite köttbuljong!

pulledpork_semlor5

Köttet är som ni vet mycket populärt som fyllning hamburgare, men även något så enkelt som en kvällsmacka med pulled pork och coleslaw funkar!

 

 

 


0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close