fbpx
Malins mat

Göra egen mandelmassa

I söndagens nyhetsmorgon på tv4 gjorde Sebastien Boudet fastlagsbullar (eller semlor som det kallas i Sverige). Jag ääälskade det där med hur man skulle lyfta degen som en liten katt och när jag knådade mina egna bullar på jobbet i morse gjorde jag precis likadant. Jag tror jag aldrig fått så mjuka och saftiga bullar…

Sen det här med mandelmassa. Det har aldrig slagit mig hur enkelt det är att göra själv.
Jag gjorde som Sebastien berättade i tv, alltså hade hela mandlar i blöt över natten. På morgonen hällde jag av vattnet. Vägde mandlarna (det blev 500g) och mixade dem med lika mycket socker i matberedaren (cuttern). Klart! Hur bra som helst blev det!

Innehåll: mandel och socker, och ingenting annat. Står sig i 2 veckor.

J på jobbet sa idag att mandelallergiker kan äta fabriksmandelmassa – vad sa du?? – för den innehåller ingen mandel alls, bara smakämnen. Urk.

Så här som min mandelmassa smakade, mild och nötig, SÅ ska mandelmassa smaka, inte bittermandel. Jag gillar verkligen det mesta i matväg, men inte bakverk dränkta med bittermandel-arom. För att inte glömma körsbärsarom. Brr.

HÄR kan ni se klippet från nyhetsmorgon

Tycker ni inte jag fick till ett snyggt foto på min mandelmassa-burk? Svart bakgrund. 10 Linda-Lomelino poäng.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.